Незаконний видобуток чорнозему і погрози місцевим активістам в селищі Пісочин

Понеділок, 13 червня 2011, 11:20
19 травня в Пісочині був зафіксований випадок вивозу чорнозему з полів сільськогосподарського призначення в районі станції Південної залізниці «Рай-Єленівка». Місцеві жителі повідомили про це по телефону до Управління Держкомзему в Харківської області.
Незаконний видобуток чорнозему і погрози місцевим активістам в селищі Пісочин

8 червня був зафіксований факт видобутку чорнозему на іншому полі сільгосппризначення в селищі Пісочин. На місце було викликано міліцію, представники якої, затрималинавантажувач номер 03796 АХ, що належить депутатові Пісочинського селищної Ради Волошку Миколі Олексійовичу. Поле, на якому добувався чорнозем, розташоване поряд з селищем Рай-Оленівка, яка входить до складу Пісочинського селищної Ради. У водія навантажувача жодних документів не було, він повідомив, що виконує розпорядження Волошка М.О.

Заява місцевих жителів за фактом незаконного видобутку чорнозему зареєстрована в Пісочинськом відділі міліції . Також місцевими активістами відмічені факти вивозу на поля фекальних мас з довколишніх особняків.

За словами місцевих мешканців, які виявили ці порушення, на них чиниться тиск та здійснюються погрози. Річ у тому, що вони також є членами ГО «Альтернатива» і ініціативної групи захисників Рижовського парку, які відстоюють в судах право на існування урочища Рижовський парк.

comments powered by HyperComments