22 червня «захищати Львів» приїдуть харків’яни

Четвер, 16 червня 2011, 11:27
Для того, щоб зруйнувати стереотипи про варварський Львів, 22 червня до Львова планують приїхати представники різних громадських організацій Харкова, які мають намір взяти участь у запланованих акціях пам’яті жертв війни та спільно з львів’янами помолитися за загиблих. Про це сьогодні, 15 червня, під час засідання круглого столу повідомила активіст громадської організації «Поступ» у Харкові Вікторія Склярова.
22 червня «захищати Львів» приїдуть харків’яни

Вікторія Склярова зазначила, що громадські організації Харкова поставили перед собою завдання захистити Львів від провокацій Росії.

За її словами реакція в Харкові на події 9 травня у Львові була різною. Харків’яни, які мають доступ до альтернативних джерел інформації, сприйняли ці події негативно та були переконані, що ці події «проплачені Росією».

«В даному випадку практично всі громадські організації Харкова об’єдналися і наше завдання було захистити наше українське місто Львів, адже ми розуміємо що це провокація однієї країни, проти іншої, яка на меті має скористатися слабкістю та роз’єднаністю народу у власних інтересах. Старших людей, звичайно, важче переконати в цьому, адже вони реагують на картинку», - переконана Вікторія Склярова.

За її словами, 22 червня львів’яни не повинні піддаватися на провокації, а мас-медіа повинні ігнорувати провокативні приводи.

«Можна з «кукурузника» розкидати листівки у Львові з гаслом: «Львів’яни не працюють на картинку для Путіна. Також слід подбати про те, щоб коли нардеп Царьков привезе футбольних фанів з Одеси до Львова, варто уникнути таких сутичок», - зауважила Вікторія Склярова.

Натомість Вікторія Склярова запросила до Харкова представників громадського сектору та ЗМІ для пожвавлення культурного обміну в середині країни.

«Україну потрібно об’єднати, і якщо цього не бажає робити влада, то ми самі повинні це робити», - заявила вона.

comments powered by HyperComments