На Барвінківську районну державну адміністрацію подали до суду за відмову в наданні публічної інформації

Неділя, 26 червня 2011, 23:00
Мешканець Барвінківського району подав позов до Харківського окружного адміністративного суду до Барвінківської райдержадміністрації з вимогою визнати безпідставним відмову РДА в наданні йому публічній інформації, а також визнати її бездіяльність. Про це повідомила начальник відділу забезпечення діяльності апарату Харківської облдержадміністрації Головного юридичного управління ХОДА Тетяна Барановська.
На Барвінківську районну державну адміністрацію подали до суду за відмову в наданні публічної інформації

 

Як відзначила Т.Барановська, вимоги позивача безпідставні. "Мешканець Барвінківського району написав запит до Барвінківської РДА з вимогою надати йому інформацію про використання водного об'єкту на території даного району. Окрім договору оренди чоловік запрошував таку інформацію, як ідентифікаційний код орендаря, аналізи стану води у водоймищі, використання гідротехнічних споруд і так далі.

Крім того, позивач просив щоб йому надали інформацію про надходження коштів до бюджетів різних рівнів від використання цього водного об'єкту і земельної ділянки, де це водоймище знаходиться", - відзначила Т.Барановська.  

За її словами, райдержадміністрація відповіла на запит і надала мешканцю Барвінківського району ту інформацію, якою володіла, - копію розпорядження і власне договір оренди. "По останніх питаннях вона не є розпорядником інформації. Як нам відомо, позивач не став звертатися із запитами до інших структури, які володіють інформацією, що цікавить його, - підкреслила Т.Барановська.   Вона також повідомила, що позивач зажадав відшкодування у розмірі 7 тис. грн. за моральну шкоду та 1 тис. грн. - за матеріальний збиток. "При цьому він абсолютно не обгрунтував моральний збиток. А матеріальний збиток чоловік зажадав за звернення до послуг адвоката, яким він сам є", - додала Т.Барановська. Судове засідання повинне мало відбутися 24 червня, проте було перенесено на 9 серпня.

comments powered by HyperComments