Лицарські бої на Харківщині. У Первомайському районі Харківської області триває етнічне свято «Олексіївська фортеця»

Понеділок, 27 червня 2011, 07:16
З 25 червня в Первомайському районі Харківської області триває етнічне свято «Олексіївська фортеця». Олексіївська фортеця була побудована в першій половині XVIII століття як частина Української оборонної лінії для захисту мирних поселень від набігів турків і татар.
Лицарські бої на Харківщині.  У Первомайському районі Харківської області триває етнічне свято «Олексіївська фортеця»

 

Роботи зі зведення укріплень Української оборонної були розпочаті при російській імператриці Анні Іоанівні в 1731 році. Фортеця являє собою замкнутий чотирикутний земляний вал, оточений ровом. Внутрішня площа укріплення - близько 4 га. До свята також були реконструйовані і урочисто відкриті дерев'яні ворота на єдиному в'їзді у фортецю. Всього в Первомайському районі 3 таких фортеці.

В ході свята сільські ради району представили свої майданчики, де презентували свій економічний і творчий потенціал. Відбувся концерт за участю різних колективів Харківської області.

Основною подією свята стали лицарські бої, в яких взяли участь клуби історичної реконструкції з Харкова, Львова, Дніпропетровська, Запоріжжя та зарубіжжя - Білорусі, Росії та Молдови. Свято в перший день відвідало близько 5 тис. осіб.

comments powered by HyperComments