Мешканці Харкова зіграли короткі сценки поводження чиновників з людьми та проінформували присутніх на акції про масові порушення норм Конституції

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 28 червня 2011, 21:59
Під час заходу, присвяченого до Дня Конституції України, кожен охочий міг висловити свою думку, щодо дотримання норм Конституції чинною владою. Чиновників, яких громадяни вважають причетними до різних корупційних схем, вписували до «Чорної дошки».
Мешканці Харкова зіграли короткі сценки поводження чиновників з людьми та проінформували присутніх на акції  про масові порушення норм Конституції

На стендах була розміщена інформація про факти масштабного розпродажу чорнозему, забір якого здійснюється неподалік селища Пісочина, Рай-Оленівки та залізничної станції Коротич; короткі відомості норм конституції Конституції та закону про доступ до публічної інформації.

Через кілька хвилин після того, як було поставлено два стенди, до організаторів заходу підійшов один із представників СБУ і почав вимагати, щоб їх прибрали.

Організатором заходу був Харківський осередок «Молодої просвіти». У заявці було чітко зазначено, що будуть використовуватися стенди і гучномовець. Але представник СБУ намагався довести, що під час заходів можна використовувати лише маленькі стенди, а просвітяни принесли більший стенд.

«Приносити великі стенди без додаткового попередження Ви не маєте права. Так що віднесіть його туди, де взяли», - говорив представник СБУ. На прохання журналістів і членів «Молодої Просвіти» назвати себе ця особа відмовилася повідомити своє ім’я та прізвище.

Згідно до закону, у тому випадку, коли є дозвіл на проведення акції із зазначеними в заявці стендами, плакатами тощо, заборонити акцію або використання певних предметів під час її проведення можна лише за рішенням суду. Тому члени «Молодої Просвіти» відіслали працівника СБУ саме у цьому напрямку.

В режимі вільного мікрофону представники «Зеленого фронту» розповіли про вирубку дерев у Парку Горького та інших частинах міста. Активних громадян закликали до захисту своїх конституційних прав.

Тоді невідомий представник СБУ знову покликав до себе на розмову голову Харківського осередку «Молодої Просвіти» Олену Дюженко і почав звинувачувати її у тому, що акція не відповідає державному формату. Під час проведення акції такий тиск відбувавсь неодноразово. 

Представник СБУ також тиснув на представників громадянського руху "Спільна справа" і вимагав від них припинити свою участь у заході.

Закликаючи громадян боротися за конституційні права члени «Молодої Просвіти» зіграли короткі сценки поводження чиновників з людьми, які приходять до них за допомогою. Актори-аматори зуміли показати прямі і не прямі натяки чиновників на хабарництво. Цикл сценок завершився імпровізацією того, що народ вигнав владу.

Під час акції кожна людина могла підійти до «Чорної дошки» і вписати туди прізвища чиновників та інших представників влади, які підозрюються у причетності до різних корупційних схем.

Завершився захід поетичними рядками про Україну, привітаннями з Днем Конституції та урочистим виконанням Гімну.

comments powered by HyperComments