Ланцюг заходів, присвячених Дню Конституції, продовжився біля каменю, встановленого на честь самовизначення української нації

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 28 червня 2011, 23:13
У Заході взяли участь представники понад 10 громадських організацій та партій. Крім привітань та розповідей про історичне становлення норм права на теренах України було повідомлено про нову загрозу для пам’ятного каменю, на якому зазначена дата проголошення декларації про державний суверенітет України.
Ланцюг заходів, присвячених  Дню Конституції, продовжився біля каменю, встановленого на честь самовизначення української нації

 

Про це та інше, під час заходу повідомив засновник пам’ятного знаку Володимир Пасічник.

За словами пана Володимира, його звинувачують у тому, що на камені є нацистські написи і тому він має бути демонтованим, або найближчим часом зняті таблички з написами.

Особи, які вимагають демонтажу каменя або табличок, відмовляються називати свої імена та прізвища.

Виходячи з того, що такі закиди повторювалися неодноразово, а місяць тому невідомими особами було зламано Герб України, який був закріплений на верхній частині щогли, що розташована біля каменю, Володимир Пасічник звернувся з офіційним зверненням до Харківської міської ради.

Засновника пам’ятного знаку підтримали представники різних громадських організацій і партій, а зокрема, члени місцевих осередків Народного Руху України, Конгресу Українських Націоналістів, Молодої Просвіти та інші небайдужі мешканці міста.

Представники українських громадських організацій та партій вважають, що жодних нацистських написів на камені не міститься, тому жодна особа не має права чіпати цей пам'ятний знак.

Світлини написів містяться у додатку.

comments powered by HyperComments