Мешканці селища П’ятихатки продовжують боротьбу проти вирубки 27 гектарів Лісопарку під будівництво готелю, об’єктів торгівлі та майданчика для посадки гелікоптерів

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 4 липня 2011, 18:23
Сьогодні відбулись збори мешканців селища П’ятихатки на яких було вирішено провести пікет Харківської міської ради з вимогою припинити забудову території Лісопарку.
Мешканці селища П’ятихатки продовжують боротьбу проти вирубки 27 гектарів Лісопарку під будівництво готелю, об’єктів торгівлі та майданчика для посадки гелікоптерів

Під час зборів голова «Зеленого фронту» Вікторія Кравченко повідомила про те, що в Харкові почала діяти ще одна громадська організація з назвою «Громадський Рух Зелений Фронт». Така організація є двійником і фактично не займається захистом зелених зон міста.

Наразі, новоствореній організації, що є двійником діючого «Зеленого фронту» рішенням Харківської міської ради виділено 27,74 гектарів Лісопарку для реконструкції споруд спортивно-оздоровчого призначення, будівництва готелю, об’єктів торгівлі та майданчика для посадки гелікоптерів.

Новостворену організацію з назвою «Громадський Рух Зелений Фронт» очолює Лавров Сергій Михайлович.

За словами голови дійсних захисників дерев «Зеленого фронту» Вікторії Кравченко, організація двійник виготовила рекламний ролик передвиборчої кампанії про «Савакова» і більш ніякої помітної діяльності не здійснювала.

Крім зелених насаджень, на зборах мешканців було вирішено продовжити низку заходів спрямованих на поновлення прямого транспортного маршруту від селища П’ятихатки до майдану Конституції.

Останнім питанням зборів було обговорення плану дій проти забудови земельних ділянок, які раніше слугували огородами місцевих мешканців. Наразі, шляхом шахрайства було здійснено купівлю земельних ділянок (частині людей сплатили невеликі суми коштів і взяли з них розписки, що вони вподальшому не претендуватимуть на свої земельні наділи). Наразі, з цих ділянок знятий родючий шар грунту. Що планують будувати на тих місцях покищо невідомо.

comments powered by HyperComments