Рухівці Харківщини бачать серйозні проблеми у топоніміці Харкова

Вівторок, 5 липня 2011, 21:50
Крайова Рада Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України вирішила звернутися до різних органів влади, зокрема до Харківської міської рад з вимогою перейменувати вулиці Петровського, Чубаря, проспекти Постишева, Косіора, та прибрати бюсти Постишеву і Косіору у Харкові.
Рухівці Харківщини бачать серйозні проблеми у топоніміці Харкова

Також Крайова Рада вирішили вимагати від міської ради перейменувати проспект Правди (на фасаді будинку за адресою пр. Правди, 7 знаходиться меморіальна дошка з барельєфом Вячеслава Чорновола) у проспект Героя України Вячеслава Чорновола, а також аналогічну назву присвоїти найближчій зупинці.

Відповідні рішення були прийняті Крайовою Радою Харківської обласної (крайової) Народного Руху України 28 червня 2011 року у День Конституції України.

Звернення Крайової Ради Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України до Харківської міської ради

Шановні депутати Харківської міської ради!

Менше ніж за рік у Харкові відбудуться матчі Євро 2012 і до нашого міста завітають гості зі всього світу.

Ми всі хочемо, щоб їхнє перебування у нас було комфортним, цікавим і спомин про Харків і Україну, про харків’ян у наших гостей назавжди залишився приємним.

Сьогодні багато чого робиться: будуються аеропорт, готелі, дороги, фанзони… Збудовано прекрасний стадіон, прикрашаються сквери, з’являються нові тролейбуси, автобуси.

Але місто – це не тільки архітектура та інфраструктура, але й народ, його історія, культура, традиції, тобто – душа. Парадоксально але ще й досі на ній залишаються «ракові пухлини» доби радянського тоталітаризму. Бо як можна пояснити нормальним людям:

  • Чому поруч зі стадіоном «Металіст», знаходиться бюст злочинцю П. Постишеву – одному з організаторів Голодомору на Україні?
  • Чому Храм названий на честь покровителя Харкова Святого Олександра знаходиться на проспекті названого ім’ям його вбивці С. Косіора? Чому про це фактично мовчить церква Московського Патріархату?
  • Чому досі шануються Г. Петровській, В. Чубарь за вини яких загублено мільйони душ українського народу, які вчинили злочин проти людства?

Нагадаймо Вам, шановні депутати Харківської міської ради, що 13 січна 2010 року Апеляційний Суд м. Києва (рішення №9470003, судової справи №1-33/2010) визнав цих осіб винними в умисній організації геноциду частини української національної групи, внаслідок чого було знищено 3 млн. 941 тис. осіб, тобто безпосередньо вчинили злочин, передбачений ч.1 ст.442 Кримінального кодексу України.

Також нагадуємо що 23 країни в світі офіційно визнали Голодомор в Україні 1932—1933 років геноцидом українського народу, а комуністичний режим прирівняний міжнародною спільнотою до нацистського.

Тож не личить Харкову й надалі виглядати перед демократичним світом, якоюсь кунсткамерою жахливої, потворної тоталітарної минувшини.

Вимагаємо прибрати з вулиць Харкова бюсти Постишева, Косіора, а також перейменувати проспекти Постишева, Косіора та вулиці Петровського, Чубаря, що відповідатиме світовим демократичним стандартам та є шляхом розвитку Харківщини, як адекватного європейського міста.

Голова Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України Олександр Денисов

comments powered by HyperComments