У головному офісі Харківського осередку ВО «Батьківщина» більше 10 годин поспіль тривають слідчі дії. Журналістам видання «Главное» силовики не дозволяють залишити приміщення

Четвер, 7 липня 2011, 21:06
У приміщенні також розташований офіс редакції газети та Інтернет-видання «Главное». Журналістів більше 10 годин тримають під вартою. Їх попередили, що у тому випадку, коли хтось із них спробує вийти зі свого кабінету на вулицю, будуть застосовувати силу.
У головному офісі Харківського осередку ВО «Батьківщина» більше 10 годин поспіль тривають слідчі дії. Журналістам видання «Главное» силовики не дозволяють залишити приміщення

 

Близько 10 ранку правоохоронці вдерлися до приміщення і пред'явили постанову суду від 5 липня про обшук будинку в Харкові, по вулиці Сумській, 88 у рамках розслідування справи, пов'язаної із землею.

За цією адресою, крім громадської приймальні депутата Харківської облради від ВО «Батьківщина» Арсена Авакова розташований офіс редакції видання «Главное», фабрики «Ахмад Ті», офіс АТ «Інвестор», відділення банку «Базис» та офіси низки інших підприємств.

Обшуком керували представники УБОЗ Наталія Кисильова і Олег Петренко. Також обшукували робочі місця журналістів.

На заяви редакції видання «Главное» про те, що жодних документів, крім листів читачів і робочих матеріалів самих журналістів, у редакції немає і бути не може, слідчі не реагували.

В результаті, було вилучено листок формату А-4 з номерами телефонів (його кваліфікували як телефонний довідник) і деякі папери заслуженого журналіста України Леоніда Логвиненка.

Під час обшуку журналістам було заборонено користуватися телефонами.

Обшук редакції завершився близько 12:00, але до цього часу журналістам заборонено залишати офіс. Крім того, через блокування роботи редакції зірвано випуск чергового номера газети «Главное».

«Відверто кажучи, дуже хочеться їсти», - пишуть журналісти видання на сайті газети «Главное».

Відео матеріал розміщений тут.

comments powered by HyperComments