Ще двоє учасників домашнього свята у Лозовій доставлені до лікарні

Понеділок, 11 липня 2011, 18:18
За період 09.07.2011 – 10.07.2011 до Лозівської міської лікарні звернулось 14 осіб (у т.ч. 4 дітей) з симптомами гострої кишкової інфекції. Як повідомили у прес-службі Харківської обласної СЕС, з них 13 осіб перебувають на лікуванні в інфекційному відділенні Лозівської міської лікарні, 1 особа (вагітна) переведена для подальшого лікування до обласної клінічної інфекційної лікарні.
Ще двоє учасників домашнього свята у Лозовій доставлені до лікарні

 

Усім хворим встановлено попередній діагноз: гострий гастроентерит (11 особам легкого, 3 особам середнього ступеню важкості).

Всі постраждалі своє захворювання пов’язують з вживанням страв домашнього приготування на родинному святі 08.07.2011 (окрошка, салат із пупків з майонезом, холодець, салат м’ясний з майонезом, млинці із сосискою, паштет, торт з білковим кремом).

Станом на 11.07.2011 хворі отримують необхідне лікування, відмічається позитивна динаміка перебігу хвороби. Фахівцями Лозівської районної санітарно-епідеміологічної станції проводиться комплекс протиепідемічних заходів по локалізації захворюваності.

Проведено бактеріологічне обстеження 14 хворих, для встановлення шляхів та факторів передачі інфекції відібрані залишки харчових продуктів, які вживали захворілі, питна вода з колодязя, змиви з об’єктів навколишнього середовища. 09.07.2011 р. проведена заключна дезінфекція силами фахівців Лозівської райСЕС.

Ймовірно, обставинами, що сприяли виникненню епідемічного ускладнення були порушення при приготуванні та зберіганні їжі у домашніх умовах, повідомили у прес-службі СЕС.

comments powered by HyperComments