Великий Слобожанський ярмарок цього року відбудеться в місті Зміїв

Вівторок, 26 липня 2011, 11:04
Великий Слобожанський ярмарок цього року пройде в Змієві в п'ятницю, 16 вересня. Про це 21 липня повідомив начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолій Педешко.
Великий Слобожанський ярмарок цього року відбудеться в місті Зміїв

За його словами, як можливе місце проведення ярмарку розглядалося кілька регіонів області. "Тепер прийняте остаточне рішення", - зазначив начальник управління.

Як повідомив 21 липня заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов під час зустрічі з послом Австрії в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом, 30 жовтня в Харкові відбудеться третій міжнародний інвестиційний форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи". Вперше партнером форуму стане компанія "Price Waterhouse Coopers". Ю.Сапронов запросив посла взяти участь у форумі.

"Мені хочеться, щоб саме на цьому форумі знайшовся інвестор проекту "Село майбутнього". Для цього є передумови. Хочу сказати, що, крім традиційних заходів, на форумі ми будемо презентувати "Книгу інвестора" у новому виконанні. Це буде коробочка, в якій буде три книги: одна - про інвестиційний потенціал, друга - про експортно-орієнтовані підприємства та їх продукцію, третя - про інвестиційні проекти та майданчики регіону. Вже є макет. За два тижні планується надрукувати 2 тис. екземплярів", - зазначив Ю.Сапронов .

Довідка  Великий Слобожанський ярмарок - захід, проведенням якого ХОДА вирішила продовжити історичні традиції Харківщини (народжені в другій половині XVII ст.) з проведення щорічного ярмарку на Пречисту (15 серпня). Спочатку ярмарок проходив на пл.Свободи, потім - у презентаційно-виставковому центрі "Радмір-Експохол". Після цього було вирішено проводити ярмарок у районах області. У 2010 р. ярмарок відбувся 18 вересня в Краснограді.

Проект "Село майбутнього" ​​включений до проекту стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 р. Будівництво села займе близько двох років, вартість проекту - близько 150 млн.дол. Для будівництва села виберуть майданчик в одному з районів області. Буде побудоване котеджне селище (100 - 130 котеджів). Біля кожного котеджу буде маленька ферма - для свинарства, вівчарства або розведення корів.

comments powered by HyperComments