Харківські вчені видали брошуру про проблеми Податкового кодексу

Середа, 27 липня 2011, 12:14
У Харкові видано брошуру "Моніторинг імплементації Податкового кодексу України". Про це 26 липня під час круглого столу, який пройшов у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO", повідомив заступник директора Науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку Національної академії наук України Юрій Іванов.
Харківські вчені видали брошуру про проблеми Податкового кодексу

За його словами, брошура побудована на матеріалах круглих столів, що пройшли в Харкові, які стосувалися проблем Податкового кодексу (ПК), а також на інших матеріалах. Брошура є попереднім результатом обговорення імплементації ПК.

За словами Ю.Іванова, в Податковому кодексі міститься низка проблем, які потребують вирішення. Найбільше зауважень було висловлено до третього розділу ПК, який стосується податку на прибуток. Надійшло також багато зауважень зі спрощеного оподаткування і пропозицій до проекту закону про спрощене оподаткування, який у вересні розглядатиме Верховна Рада.

Як зазначив Ю.Іванов, понад 50 пропозицій щодо поліпшення ПК надійшло у зв'язку з тим, що у платників податків і у податківців відсутні знання з бухобліку. Більше 20 пропозицій націлені на те, що ще не врегульовано ПК, 20 спрямовані на усунення внутрішніх технічних  суперечностей  самого кодексу, а також на ті норми, в яких Податковий кодекс суперечить низці інших кодексів, наприклад, Цивільному та Кодексу законів про працю. "Всі пропозиції зібрані в таблиці, зручні для прочитання. Ми продовжуємо збирати пропозиції від підприємців", - зазначив Ю.Іванов.

comments powered by HyperComments