В Лозовій виріжуть труби гарячого водопостачання

Вівторок, 2 серпня 2011, 12:50
В історії лозівського централізованого гарячого водопостачання остаточно поставили крапку. На сесії Лозівської міської ради, яка відбулася у минулу п’ятницю, депутати дозволили комунальникам демонтувати внутрішньоквартальні мережі.
В Лозовій виріжуть труби гарячого водопостачання

 

А ось на вирізання труб гарячої води у підвалах багатоквартирних будинків поки що згоди не дали. Це питання у лозівських народних обранців викликало бурхливі дискусії.

Централізоване гаряче водопостачання лозівчанам вже не потрібне. Такий висновок міська влада зробили після опитування людей. Як сказав мер Сергій Степанов, із 6 тисяч опитаних лише 500 сказали, що їм потрібна централізована подача гарячої води.

Тепловики вирішили демонтувати всю мережу та продати негожі труби на металобрухт. З такою пропозицією вийшли до депутатів. Хотіли вирізати і ті труби, які йдуть від теплорозподільчих пунктів до будинків, і ті, що у підвалах багатоповерхівок. Але депутати від партії Батьківщина почали протестувати. Вони стояли на своєму: вирізання труб з будинків, по-перше, протизаконне, а по-друге, виглядає як грабіж. Вони наголошували: зараз у місті створюються ОСББ, і люди можуть за ці труби зробити собі ремонт у будинку.

Все потрібно робити по закону. З цим погодилися і регіонали. Та потім чомусь депутати різних фракцій перестали чути один другого. Пропонували на голосування майже одне і те ж, але руки підіймали лише за свої пропозиції.

Врешті решт, вийшовши зі своїх оборонних партійних наметів, депутати порозумілись. Відмінили усі попередні варіанти голосування з цього питання і дали згоду лише на демонтаж внутрішньоквартальних мереж гарячого водопостачання. Про внутрішньобудинкові вирішили поговорити на засіданнях профільних депутатських комісій.

Як пояснив після сесії у телефонній розмові начальник комунального підприємства «Теплові мережі» Леонід Глоба, працівники його підприємства у першу чергу демонтуватимуть ті мережі гарячого водопостачання, що прокладені через вулицю. Спеціально копати і діставати труби з землі зараз тепловики не будуть - це економічно недоцільно.

comments powered by HyperComments