Власники акцій заводу торгівельного машинобудування змушені оформлювати в банку спеціальний рахунок цінних паперів і кожного місяця сплачувати за його обслуговування

Жанна Титаренко  |  Четвер, 1 вересня 2011, 22:33
Номінальна вартість однієї акції АТЗТ «ТоМа» (заводу торгівельного машинобудування)станом на 2003 рік складала одну гривню. Колишні працівники заводу у більшості випадків мають від 200 до 300 акцій.
Власники акцій заводу торгівельного машинобудування змушені оформлювати в банку спеціальний рахунок цінних паперів і кожного місяця сплачувати за його обслуговування

 

Раніше акції були зареєстровані у спеціальній фірмі з ведення реєстру акціонерів АТ «Веда». За зберігання інформації про кількість і вартість акцій власники акцій не сплачували.

Але нещодавно кожен акціонер отримав повідомлення про те, що акції треба зберігати на спеціальному банківському рахунку цінних паперів. Усіх акціонерів відіслали в АТ «Банк Золоті Ворота». Відкриття рахунку цінних паперів коштує 30 гривень. А крім цього, ще треба сплачувати по 30 гривень щомісяця за обслуговування цього рахунку.

Люди в паніці. Сплачувати по 30 гривень щомісяця невідомо за що не є найкращим варіантом для власників акцій. Але продати акції АТЗТ «ТоМа» теж поки що нікуди. Звісно, що люди продовжують пошуки фірми, яка б сплатила 200 чи 300 гривень та забрала ці акції, але є й такі, що відмовилися відкривати банківські рахунки цінних паперів і вже готові забути про свої майнові паї, тобто акції.

Майже аналогічною є ситуація і на підприємстві «Укрелектромаш». Номінальна вартість однієї акції цього підприємства становить 25 копійок. Продати акції теж поки що нікуди. От в такі ситуації опинилися акціонери Харківських підприємств.

comments powered by HyperComments