Сьогодні зранку почалось захоплення приміщення харківської Спілки української молоді

П'ятниця, 2 вересня 2011, 12:54
Сьогодні зранку Спілку української молоді (СУМ) позбавляють орендованого нею приміщення за адресою: м. Харків, вул. Сумська, буд. 44/2, 3 поверх. Невідомі люди за допомогою болгарки випиляли вхідні двері. Викликана міліція не протидіє злочинцям. Зараз чоловіки кремезної статури продовжують вдиратись в приміщення СУМ і намагаються винести майно організації.
Сьогодні зранку почалось  захоплення приміщення харківської  Спілки української молоді

Інформацію про конфлікт підтверджують і випадкові перехожі. Вони телефоном повідомляють про те, що на Сумській напроти пам'ятника Шевченку спостерігається скупчення людей у масках та міліцейській формі.

Як повідомили члени СУМ, до офісу, який наданий в оренду товариству  "Спадщина" в часи міського головування Володимира Шумілкіна (2002-2006 рр.), приїхали представники виконавчої служби та Управління комунального майна харківського міськвиконкому. Робітники виносять на вулицю майно організації. Підставою цих дій, начебто, є рішення суду, згідно з яким   "Спадщина" мусить звільнити надані їй приміщення.

Проте таке судове рішення оскаржене і його виконання, таким чином, має бути призупинене, але державні виконавці не зважають на цей факт.

За інформацією «Харьков. Комментарии», міський голова Геннадій Кернес заявив, що приміщення «Спадщини» забрали тому, що їх використовували не за призначенням якісь комерційні структури.

Довідка

Харківський осередок Спілки української молоді на чолі зі своїм головою Костем Черемським протягом останніх років відзначився надзвичайно плідною культурно-мистецькою, просвітницькою, інформаційною діяльністю. В активі СУМ - десятки різноманітних публічних акцій, концертів, створення сайту "Український Харків", видання газети "Український простір", організація навчальних курсів, вшанування пам'яті видатних харків'ян - Гната Хоткевича, Порфирія Мартиновича, Юрія Шевельова. Міська влада мала б пишатися громадянською ініціативою, яка прикрашає культурне життя Харкова та імідж міста, натомість невелике приміщення в самісінькому центрі видається їй ціннішим за культуру.

comments powered by HyperComments