У Харкові відбулась зустріч з колишньою представницею Ради Європи Ганне Северінсен

Жанна Титаренко  |  Неділя, 4 вересня 2011, 14:21
Зустріч відбувалась у рамках проекту «Європейський досвід». Ганне Северінсен розкритикувала виборчу систему й український парламент. А після цього відбулося колективне обговорення шляхів розвитку демократії в Україні та приходу до влади гідних і контрольованих народом людей.
У Харкові відбулась зустріч з колишньою представницею Ради Європи Ганне Северінсен

Зустріч відбувалась у приміщенні книгарні «Є». Кожен охочий міг задати своє запитання і почути на нього відповідь.

Одні запитували про стан демократії в Україні, інші – про доцільність створювати в Україні двопалатний парламент… Складалося таке враження, що зараз в Україні з демократією все гаразд і люди радяться про те, яким має бути парламент, які мають бути повноваження у президента, прем’єр-міністра тощо.

Відповідаючи на низку таких запитань, Ганне Северінсен наголосила на тому, що на даний момент демократія в Україні стоїть під загрозою, і якщо ми матимемо двопалатний парламент із тих же бандитів, ми взагалі не знатимемо кого і в чому звинувачувати.

На запитання чи можна в таких політичних умовах, які ми зараз маємо, боротися проти чинної влади силовими методами, Генне Северінсен сказала: «Вирішувати Вам. Але все ж таки краще дочекатися наступних виборів».

Довідка «Справжньої варти»:

Ганне Северінсен — викладач, магістр історії та політології. Працювала в Гельсінкському комітеті з прав людини. У 1994—2007 рр. депутат парламенту Данії,  1991—2008 рр. - член Парламентської асамблеї Ради Європи.

У 1995—2007 рр. - Співдоповідач Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи.

29 червня — 12 жовтня 2007 року — голова Спеціального комітету Ради Європи зі спостереження за позачерговими парламентськими виборами в Україні.

Була спостерігачем на виборах у багатьох країнах: Росії, Азербайджані, Боснії, Туреччині.

Президент European Media Platform.

Радник — на ггромадських засадах — українського уряду в 2008—2009 рр. Член наглядової ради Української школи політичних досліджень. Член Ради Інституту світової політики в Україні.

Заступник голови ради Датської технічної ради, член ради Датського Інституту з прав людини та інших датських організацій.

comments powered by HyperComments