Перелік пам'яток культурної спадщини на Харківщини цього року поповнився 53 новими об'єктами

Понеділок, 5 вересня 2011, 12:36
Дмитро Кузнєцов, начальник Управління культури та туризму Харківської обласної державної адміністрації, повідомив, що поточного року інвентаризація охопила в області 217 об'єктів археологічної спадщини та 15 історичних пам'яток.
Перелік пам'яток культурної спадщини на Харківщини цього року поповнився 53 новими об'єктами

"Сьогодні ведеться робота з паспортизації об'єктів культурної спадщини. Всього складено 142 комплекта облікової документації. Протягом року до переліку недавно виявлених пам'яток внесені 53 об'єкти згідно до вимог Закону  України "Про охорону культурної спадщини" ", - повідомив Д. Кузнєцов.

 За його словами, за останні чотири роки Управлінням культури і туризму була проведена інвентаризація пам'яток археології в Золочівському, Богодухівському, Куп'янському, Чугуївському районах, містах Чугуїв та Куп'янськ. Також проводилася інвентаризація пам'яток історії та монументального мистецтва в Чугуївському, Коломацькому, Куп'янському, частково Вовчанському районах, а також у Чугуєві, Куп'янську та у Дзержинському адміністративному районі Харкова. 

У  2011 р.  у Нововодолазькому районі також проводилася інвентаризація пам'яток археології і в Ленінському адміністративному районі Харкова - пам'яток історії та монументального мистецтва. 

За словами Д. Кузнєцова, з власниками та користувачами пам'яток культурної спадщини укладено 69 договорів на їх охорону.

 

comments powered by HyperComments