Молодіжний симфонічний оркестр «Слобожанський» дасть низку безкоштовних концертів у місцях позбавлення волі

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 5 вересня 2011, 18:46
Солісти і музиканти самі оплачують транспортні та інші витрати. Вони це роблять задля того, щоб люди, які перебувають у місцях позбавлення волі отримали щось людське, позитивне, і врешті-решт повірили в те, що навколишній світ не є повністю поганим.
Молодіжний симфонічний оркестр «Слобожанський» дасть низку безкоштовних концертів у місцях позбавлення волі

 

Проект безкоштовних концертів стартуватиме 7 вересня у Харківській колонії №25. Про це та інше під час прес-конференції повідомив помічник начальника зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Юрій Чумак.

За словами пана Юрія, метою діяльності закладів позбавлення волі має бути не покарання, а приведення до покаяння за свої вчинки та психічне оздоровлення арештованих. Юрій Чумак вважає, що лише добро зробить цих людей кращими й адаптованішими до життя в суспільстві.

Юрій Чумак також наголосив на тому, що в Харківській області у закладах позбавлення волі наразі діє 8 духових і 8 інструментальних ансамблів, 6 спортзалів, бібліотека на 127 тисяч книжок, художні гуртки тощо. Зокрема в колонії №18 є молитовна кімната для мусульман.

До найрізноманітніших проектів, пов’язаних з приведенням до адаптованого життя в суспільстві людей позбавлених волі, Юрій Чумак закликав якомога частіше долучатись громадські та зареєстровані релігійні організації.

На запитання журналістів про те, чи погодиться симфонічний оркестр «Слобожанський» продовжити такі концертні гастролі по інших виправних закладах України, Юрій Чумак та дирижер оркестру «Слобожанський» Шалико Палтаджян відповіли що так.

Скільки буде проведено концертів залежатиме від сприйняття музики тими людьми, які її слухатимуть. Тобто якщо люди позбавлені волі це сприйматимуть, кількість концертів збільшиться.

Водночас, Шалико Палтаджян наголосив на тому, що для концертних виступів у місцях позбавлення волі вони підготували легку для сприйняття концертну програму і він впевнений у тому, що це сподобається слухачам достатньо різного рівня інтелекту й емоційного стану.     

comments powered by HyperComments