Новий танковий контракт України потребує нових робочих рук. Завод імені Малишева шукає спеціалістів

Вівторок, 6 вересня 2011, 13:47
1 вересня компанія «Укрспецекспорт» уклала контракт с Королівством Таїланд на продаж 49 сучасних вітчизняних танків «Оплот», сума угода поки достеменно не відома — понад 200 мільйонів доларів. У Харковві як на заводах-виробниках, так й у обласній адміністрації контракт ще не бачили. Проте перші повідомлення про можливий контракт були ще на початку року, тому попередня підготовка ведеться.
Новий танковий контракт України потребує нових робочих рук. Завод імені Малишева шукає спеціалістів

«Даних поки жодних немає, я не тримав контракт у руках, — розповідає заступник начальника облуправління промисловості Георгій Калабін. — Вже зараз можна сказати, що брати участь у виконанні контракту будуть завод імені Малишева, КБ ім. Морозова, завод Шевченко, «Комунар», «Зміївський ремонтний енергомеханічний завод». Але контракт між «Укрспецекспортом» та підприємствами поки ще не підписаний».

  За найбільш оптимістичного варіанту складання бойових машин на експорт розпочнеться не раніше, ніж за півроку. А зараз танкобудівники виготовляють «Оплоти» для української армії — перші 10 штук.
 Відсутність нового танка  в наших збройних силах  Таїланду не завадила. «Україна, що немає достатньої кількості «живих» зразків цього танка, укладає таку угоду — це прорив, — вважає відомий військовий експерт Валентин Бадрак. — Біля  півсотні підприємств завантажать роботою».

 На заводі імені Малишева взагалі нічого докладно про контракт ще не знають, але вже готуються до роботи і зарплати, як у 1997—2001 рр., коли виготовляли 320 танків для Пакистану. З останніх днів серпня завод почав набирати робітників, сьогодні в переліку вакансій — 40 спеціальностей.
Зараз на заводі працює біля 2 тисяч працівників, для виконання контракту потрібно мінімум вдвічі більше, роботи вистачить на 2—2,5 роки щонайменше.

 Сьогодні  на заводі готові приймати навіть тих робітників, яких звільнили ще навесні - біля 500 людей, и навіть людей з вулиці, обіцяють зарплату від 2,5 тис. грн.
 

comments powered by HyperComments