Чи буде далі друкуватись газета «Український простір» і чи продовжуватиме захист приміщення товариство «Спадщина»?

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 6 вересня 2011, 14:50
Декілька днів тому товариство «Спадщина» та низка інших українських громадських організацій були виселені з приміщення, яке було розташоване за адресою: вул. Сумська, 44/2, тобто фактично напроти пам’ятника Великому Кобзарю. Звісно, що приміщення в центральній частині Харкова було дуже зручним і там постійно проводились різні заходи українського спрямування.
Чи буде далі друкуватись газета «Український простір» і чи продовжуватиме захист приміщення товариство «Спадщина»?

На жаль, товариство «Спадщина» не змогло захиститися в суді, і відповідно, в апеляційному суді. Про це та інше під час прес-конференції повідомив адвокат товариства «Спадщина» Михайло Власенко.

За словами пана Михайла, товариство «Спадщина» планує оскаржити дії органів виконавчої влади і повернути приміщення. 
 Михайло Власенко стверджує, що низку українських громадських організацій виселили незаконно.

Водночас доки йтиме судовий процес, товариство «Спадщина» у складі якого діє Спілка Української Молоді потребують приміщення для ведення своєї поточної діяльності, а зокрема курсів журналістики, відео зйомки, красного письменства та випуску газети «Український простір».

За словами редактора газети «Український простір» Романа Черемського, через брак коштів газета виходитиме нерегулярно і подальша перспектива розвитку цього видання покищо невідома. Щодо курсів різних напрямків, Роман Черемський запевняє, що за кілька днів буде знайдено нове приміщення і всі слухачі курсів розпочнуть навчання.

Голова Харківського осередку Спілки Української Молоді (СУМ) Костянтин Черемський також наголосив на тому, що надалі СУМ ще більше активізує свою громадську і просвітницьку діяльність.

«Тепер ми нічим не пов’язані з владою», - додав Костянтин Черемський.

Крім того, голова товариства «Спадщина» Валерій Дяченко показав низку фотографій, які засвідчують активну діяльність низки громадських організацій, які займали дане приміщення по вулиці Сумській і повідомив про те, що товариство «Спадщина» звертатиметься за допомогою до українських міжнародних організацій, тому ці події набудуть резонансного світового розголосу. 
 

 

comments powered by HyperComments