Етнофестиваль «Печенізьке поле»-2011 відбудеться 10 вересня на березі Печенізького водосховища. Програма цьогорічного свята

Четвер, 8 вересня 2011, 17:32
Форма проведення фестивалю цього року залишиться звичною – буде кілька сценічних майданчиків, місто Майстрів, конкурси красунь, кулінарів, виступи професійних та аматорських колективів, сувенірна продукція, повна відсутність алкогольних напоїв, але змістовна частина свята обіцяє порадувати сюрпризами.
Етнофестиваль «Печенізьке поле»-2011 відбудеться 10 вересня на березі Печенізького водосховища. Програма цьогорічного свята

Передбачається, що цього року фестиваль носитиме більш молодіжну направленість, відповідно  участь у концертній програмі візмуть запрошені відомі молодіжні гурти та виконавці, серед яких  Lama, групи «Гайдамаки», «Друга ріка», «ТамДеМи», «Село і люди», «Dream West».

Ведучими заходів будуть народний артист України Богдан Бенюк, Олександр Пєдан та Андрій Доманський.

Крім звичайних рейсових автобусів, для гостей етнофестивалю будуть і спеціальні автобуси, що курсуватимуть з автовокзалу від метро «Пролетарська»  з 10.30  10 вересня і до глибокої ночі. Вони рухатимуться не за визначеним розкладом, а в міру наповнення. Вартість проїзду в них буде, як і минулого року – 10 гривень. У зворотньому напрямку автобуси курсуватимуть і після опівночі, коли закінчиться фестиваль, і, як обіцяють організатори, рух буде припинено лише тоді, коли вивезуть до Харкова усіх відвідувачів..

Нагадаємо, що етнофестиваль «Печенізьке поле» започаткований у 2001 році. Влітку 2002 року на березі водоймища в селищі Печеніги відбувся перший фестиваль. Він зібрав близько 6 тисяч учасників і глядачів. У наступному році їх було вдвічі більше. Фестиваль прийшовся по душі землякам. Оргкомітет фестивалю присудив йому статус постійно діючого з багатоплановими проектами. Щороку на фестиваль «Печенізьке Поле» з усіх куточків Слобідського краю з’їжджаються народні аматори і професійні гурти – носії фольклорного мистецтва, майстри народної творчості.

Див.: Програма етнофестивалю ""Печенізьке Поле"- 2011"

comments powered by HyperComments