Народний Рух України відсвяткував 22-ту річницю своєї діяльності. Під час зборів також було повідомлено про судову тяганину з Балаклійською районної організацією НРУ

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 9 вересня 2011, 12:01
8 вересня 1989 року було створено громадську організацію Народний Рух України за перебудову, яка згодом, з 1992 р. перетворилась на політичну партію, що отримала назву Народний Рух України (НРУ). З цієї нагоди Харківський осередок НРУ провів святкові збори свого членства.
Народний Рух України відсвяткував 22-ту річницю своєї діяльності. Під час зборів також було повідомлено про судову тяганину з Балаклійською районної організацією НРУ

Під портретом В’ячеслава Чорновола було згадано усі перемоги, поразки й розколи Руху. І за цим святковим столом Лілія Сафарова зачитала авторський вірш, присвячений В’ячеславу Чорноволу й Незалежності України.

Водночас, рухівці, навіть у такий святковий день, не можуть залишатись осторонь від політичної і громадської діяльності. Лілія Сафарова і Станіслав Тимошенко активно долучаються до захисту зелених зон Харкова. Тож під час зібрання членства НРУ вони коротко прозвітували про стан справ із скаргами, зверненнями і відповідями, які стосуються вирубки дерев у Парку Горького. Поки що, рухівці вирішили активно інформувати про знищення зелених насаджень низку європейських організацій. Харківські прокуратура й суди вже більше року належним чином не реагують на постійну вирубку дерев, яка зазвичай здійснюється без жодних дозвільних документів, тому Харківський осередок НРУ зайняв позицію того, що в Харкові не повинно проводитись «Євро-2012».

Крім того, голова Харківського обласного осередку Народного Руху України Олександр Денисов повідомив про те, що очільник Балаклійської районної організації НРУ програв судовий позов і є загроза того, що цю людину виселять із власного помешкання.

Балаклійська районна партійна організація НРУ зареєстрована за адресою власного будинку голови цього осередку Григорія Котляра. Згідно до закону України, партія не має права здійснювати прибуткову діяльність. І, власне кажучи, партія прибутковою діяльністю і не займається. Але Григорій Котляр має невеликий огород, садочок. Звісно, що він вирощував картоплю, помідори, збирав у власному садку яблука, і це теж можна назвати якимись прибутками. Але цю садовину й огородину він вирощував для себе і своєї родини, а не для партії.

За словами Григорія Котляра, про перше судове засідання йому нічого не повідомляли. Врешті-решт, він дізнався, що суд відбувся без нього і він має програшне рішення. Його звинувачують у веденні підприємницької діяльності, а оскільки в його помешканні зареєстрована адреса партії, з цього випливає, що районний осередок НРУ порушує закон. Саме за такою логікою Григорія Котляра намагаються виселити з власної хати. А формально, це буде виглядати так, що відібрали приміщення в партійної організації, а не звичайного сільського мешканця.

comments powered by HyperComments