У Харкові, нарешті, прибрали ще один проросійський пам'ятний знак

П'ятниця, 9 вересня 2011, 13:58
Вранці 8 вересня 2011 року в Харкові на перехресті проспекту Гагаріна і Сімферопольського шосе під час реконструкції згаданого проспекту нарешті було знесено монумент на честь 300-річчя об’єднання України і Росії (1654-1954).
У Харкові, нарешті, прибрали ще один проросійський пам'ятний знак

Хоч цю подію харківські теленовини навмисно не висвітили (цензура і таке інше), то вона буде висвітлена тут. 

Дописувач блогу "Безлюдівка" Василь Кисиленко, коли їхав в автобусі о 14-й годині дня, помітив вищезгаданий пам'ятний знак поваленим на східний бік і розламаним на кілька частин. Василь і викликав теленовини „Объектив ТВ”.  Сюжет телепрацівники створили, але в етер так і не пустили. Телевізійники брали інтерв’ю в будівельників, які сказали, що монумент впав сам. Але він не міг впасти, бо цього року його реставрували і підфарбували. А причиною повалення є розширення проспекту Гагаріна.

Ця подія викликала радість як і у автора цього репортажу, так і у всіх свідомих українців нашої країни.  Іван Григорович Зозуля, почувши про це, відповів: „Слава Богу!”. Валерій Чалий відповів, що „монумент був цегельний, отже не був спроектований скульптором, а зроблений самопально і ніде не врахований.”  Так і є – ніде в книжках або в Інтернеті про цей пам’ятний знак не згадано.

Знесення цього монумента - черговий крок оновлення як міста Харкова, так і всієї України від пам’яток більшовицького минулого. Хоч цей обеліск суперечив Незалежності України, влада України Незалежної ще й мала совість протягом 20 років витрачати кошти на періодичну реставрацію цього монумента.

comments powered by HyperComments