10-й фестиваль «Печенізьке поле» ознаменувався першими поросячими перегонами

Жанна Титаренко  |  Неділя, 11 вересня 2011, 17:58
Усі поросята були одягнені в святкові жилетки та інші костюмчики. Змагання відбувались на спеціально влаштованих бігових доріжках за олімпійською системою «мінус два». Переможці отримали подарунки, які можна підсмажити, або впустити до хліва, примноживши цим свою господарку.
10-й фестиваль «Печенізьке поле» ознаменувався першими поросячими перегонами

 

У змаганнях планували брати участь близько 30 поросят. Але декілька поросят по дорозі до фестивалю отримали травми (хтось лапу між ящики всунув, хтось – вдарився чи дуже втомився), тому дехто відмовився від участі у змаганнях. У зв’язку з цим перегони розпочалися дещо пізніше від запланованого часу. Молоденькі свині мали 3-4 годин для того, аби розімнятися, погуляти, поскубти травички і по фотографуватися з іншими гостями фестивалю.

Забіг першої трійки розпочався о 15.30. Господарі ставили своїх поросят на початок бігової доріжки і після оголошення старту відпускали їх. Одні поросята бігли швидко самі, а інших – з усіх сил поганяли господарі. Врешті-решт, те порося, яке прибігло до кінця доріжки найшвидше чекало участі в наступному турі, а решта – покидали змагання.

Після того, як усі свині пробігли по одному разу, розпочинався другий тур. Переможців визначили після третього кола змагань.

Нагородження відбулось перед початком вечірнього концерту рок гурту «Село і люди».

Третє місце вибороло порося Валентина Рибалки. В нагороду за це чоловік отримав величезного гусака.

Козу подарували Денису Любенку. Ініціативу щодо участі в поросячих гонках проявила його маленька донечка. Їх порося зайняло друге місце.

Владислав Сипунов, мабуть, найкраще тренував своє порося і воно вибороло перше місце. Переможець отримав середнього за розмірами барана.

comments powered by HyperComments