На фестивалі «Печенізьке поле» паралельно працювали спортивні, співочі і театральні майданчики

Жанна Титаренко  |  Неділя, 11 вересня 2011, 19:44
Виступи українських танцювальних і музичних колективів, спортивні змагання, канатні петлі по яких кожен охочий міг безкоштовно полазити – все це спостерігали і випробовували гості фестивалю «Печенізьке поле».
На фестивалі «Печенізьке поле» паралельно працювали спортивні, співочі і театральні майданчики

 

Першими на канатні доріжки ступили професійні альпіністи. Гості фестивалю дещо заздрісно поглядали на їх фізичну підготовку і вміння.

Значна частина прихильників такого своєрідного виду спорту вважали, що таке задоволення коштує гривень 50 або й більше. А коли стало відомо, що канатні доріжки, сітки, петлі і спорядження надаються безкоштовно – до інструкторів вишикувалась чимала черга.

В цей час на сусідньому майданчику проводились спортивні змагання серед аматорів з піднімання 16-кілограмових гир. Переможець підняв дві 16-кілограмові гирі аж 70 разів. Юнак ще мав достатньо сил, аби продовжити піднімання, але всі учасники і журі розуміли, що інші не зможуть перевершити цей результат, тому його зупинили. 55 разів припало на друге місце і 44 на третє. Як не дивно, але учасники цих змагань не отримали жодних призів.

На «Співочому майданчику» виступали українські колективи пісні і танцю. Дорослі і діти були вбрані у красиві вишиті сорочки, вінки, а дехто – і в міцні червоні чоботи.

Дітей розважав професійний ляльковий театр. Найбільше запам’яталася постановка вистави про лінивого Гриця, який не хотів допомагати своїм батькам.

На великій сцені виступали відомі танцювальні колективи. Глядачі мали можливість побачити професійну акробатику і справжній український гопак з елементами бойового мистецтва.

comments powered by HyperComments