Нові члени Українського Реєстрового Козацтва складали присягу, читаючи текст із величезних паперових шпаргалок

Жанна Титаренко  |  Неділя, 11 вересня 2011, 22:23
Усе це відбувалось біля Печенізького водосховища. Висвячував нове козацтво священик Московського Патріархату.
Нові члени Українського Реєстрового Козацтва складали присягу, читаючи текст із величезних паперових шпаргалок

Переважно російськомовні дівчата й хлопці зачитували з великих аркушів паперу віддруковані тексти присяги на вірність Україні. Після цього, вони цілували шаблю, Державний Прапор України і хрест.

Благословляв поповнені лави "Українського" Реєстрового Козацтва російськомовний священик Московського Патріархату. Але хіба справжні козаки присягали на вірність Україні перед чужою церквою, яка висвячувала на бій їх ворогів? Мабуть, що ні.

І мабуть, невипадково, отамани реєстрового козацтва не звернулись до священиків, власне, українських церков. Тому користь для України від їх служіння викликає великий сумнів. Адже в Харкові та області діє Українська Автокефальна Православна Церква, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Греко-Католицька Церква, та й в Українській Лютеранській Церкві теж службу Божу правлять українською мовою і вчать любити Україну, а не який небудь "рускій мір".

Враховуючи те, що Московський Патріархат на кожному кроці неправдиво звинувачує традиційні українські церкви у їх неканонічності, тобто у відсутності в них дії Святого Духа, зневажаючи при цьому мільйони вірян, а Реєстрове Козацтво співпрацює з такою церквою, постає питання про те, чи користь, чи шкоду дає Україні таке громадське утворення.

У політичних планах керівництва Росії та її церкви козацтво має грати роль авангарду антиукраїнських сил.

comments powered by HyperComments