Майор міліції Олексій Трубчанин відібрав дозвільні документи на ведення підприємницької діяльності і завдав тяжких тілесних ушкоджень власниці торгового кіоску

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 13 вересня 2011, 18:04
Олена Кускова отримала закриту черепно-мозкову травму. На її захист стала Харківська Спілка Підприємців. Були направлені звернення до Орджонікідзевської районної прокуратури міста Харкова, до міського голови Геннадія Кернеса, але кримінальну справу поки що так і не порушено.
Майор міліції Олексій Трубчанин відібрав дозвільні документи на ведення підприємницької діяльності і завдав тяжких тілесних ушкоджень власниці торгового кіоску

Про це та інше «Справжній варті» повідомили члени Харківської міської організації профспілки підприємців і власне потерпіла.

Олена Кускова стверджує, що її підприємницька діяльність була легальною і всі податки сплачувалися вчасно. Але дільничний міліціянт Олексій Трубчанин вимагав, щоб вона припинила торгівлю і виходила на роботу тільки тоді, коли він їй дозволить.

Коли майор Трубчанин здійснив черговий візит до торгового кіоску, і вимагав показати дозвільні документи, Олена Кускова попрохала показати посвідчення, і зареєструвати перевірку в спеціальному журналі, який ведуть підприємці.

За словами потерпілої, Олексій Трубчанин зіжмакав і кинув поданий для реєстрації перевірки журнал, силою відібрав усі документи і почав домагатися, щоб вона негайно сідала в машину і їхала до міліцейського відділку.

Олена Кускова встигла вибігти на транспортну зупинку. Там було багато людей, тому міліціянт відклав задуману справу на інший день.

Не гаючи час, Олена Кускова звернулася з письмовою заявою до місцевих правоохоронних органів, у якій поскаржилася на дії дільничного міліціонера Олексія Трубчанина. Їй пообіцяли, що все буде добре й Олексій Трубчанин поверне їй документи без усіляких заяв і скарг. Минуло більше тижня, і документи так ніхто й не приніс. Тоді Олена Кускова звернулася до старшого дільничного Орджонікідзевського району міста Харкова. Він також відмовився приймати заяву.

А через кілька днів, 22 червня поточного року Олексій Трубчанин прийшов на робоче місце Олени Кускової, силоміць закинув її до машини, відвіз до відділку, що розташований по вул. Махначевській і завдав тяжких тілесних ушкоджень.

Олена Кускова стверджує, що міліціянт не дозволяв їй користуватися мобільним телефоном, дуже бив по голові, а коли вона почала непритомніти, Олексій Трубчанин почав домагатися, щоб потерпіла писала пояснення, і щоб у тексті було чітко зазначено , що підприємницька діяльність велась нелегально.

Усього, що змушував писати майор Трубчанин О. Кускова не пам’ятає. Він постійно погрожував жінці, що відвезе її за Чугуїв і вб’є.

До сьогоднішнього дня  Трубчанин не отримав жодного покарання. Мало того, над потерпілою продовжуються знущання, тільки вже з боку медиків.

Після того, як Олена Кускова виписалася з лікарні № 4 невідкладної медичної допомоги, вона мала прийти у 18-ту поліклініку на прийом до невропатолога. Жінка відстояла чергу. Зайшовши до кабінету № 97 вона подала лікарці записи попередніх медиків. Невропатолог Кравченко Л. І. швидко прочитала прізвище хворої і почала вимагати, щоб Олена Кускова показала їй усі ліки, які вона вживала. Звісно, що ліки були вдома. Але лікарка вимагала, щоб потерпіла негайно принесла їх і показала, бо в іншому випадку, вона її не прийме.

Олена Кускова повернулась додому, взяла всі ліки, відстояла ще одну чергу, але цього разу невропатолог Кравченко Л. І. вимагала негайно принести всі чеки на ліки. Потерпіла ще раз сходила додому, ще раз відстояла чергу. Але Кравченко Л. І. сказала, що в неї робочий день закінчився, тому ніякого прийому не буде.

Потерпіла була дуже стомленою. Їй стало зле. Вона розгубилася і розплакалася. Олена Кускова не знала що їй робити і куди звертатися за медичною допомогою. Побачивши, що пацієнтка плаче, невропатолог Кравченко Л. І. остаточно відмовилася лікувати потерпілу і направила її до психіатра.

Наразі, Харківська міська організація спілки підприємців продовжує захист Олени Кускової, але кримінальну справу ще не порушено, і ні майор міліції, ні лікарка, жодного покарання так і не отримали.

Голова Харківської міської організації спілки підприємців Олександр Шармар 19 вересня поточного року планує провести черговий пікет міліції проти того свавілля, що відбувається у відділках правоохоронних органів.

comments powered by HyperComments