У Харкові відбулося два пікети: один проти утисків свободи слова, інший – проти фізичних катувань у відділках міліції

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 19 вересня 2011, 18:00
Об 11 годині харківські журналісти пікетували Харківську міську раду, звинувачуючи її чиновників у зловживанні службовим становищем та зумисному закритті трьох опозиційних телеканалів – АТН, А/ТВК, «Фора». В цей же час в іншій частині міста відбувався пікет біля Орджонікідзевської районної прокуратури.
У Харкові відбулося два пікети: один проти утисків свободи слова, інший – проти фізичних катувань у відділках міліції

Закриття опозиційних каналів мотивують відсутністю якогось санітарного паспорту та непорозуміннями з технічним провайдером, який обслуговував ці канали. Водночас є інформація про те, що провайдер відмовляється надавати послуги опозиційним каналам через адміністративний тиск харківських чиновників.

Журналісти телеканалів АТН, А/ТВК, «Фора» та інших ЗМІ висловили свій протест проти згортання свободи слова і вимагали від Харківської міської ради припинити адміністративний тиск на технічного провайдера каналів та надати право вести прямий ефір до повного вирішення проблем із санітарним паспортом.

На пікет вийшло близько 150 людей, серед яких були не лише журналісти, але й інші небайдужі до свободи слова мешканці Харкова.

Проти фізичних катувань у відділках міліції протестували представники Харківської міської організації спілки підприємців.

Люди тримали плакати з написами: «Ворон ворону око не виклює», «Вимагаємо виконання законів» тощо.

Як не дивно, але на пікеті не було жодного представника правоохоронних органів. Зазвичай, міліціянти на пікетах присутні  як охоронці громадського порядку.

Представники Орджонікідзевської районної прокуратури з вікна верхнього поверху декілька хвилин поспостерігали за пікетом і зникли в своїх кабінетах. Жодної іншої реакції на пікет не було.

comments powered by HyperComments