У Харківський пункт міліції кинули пляшку з запальною сумішшю

Субота, 24 вересня 2011, 09:44
У ніч на 21 вересня активісти «Руху Восьмого Травня» кинули пляшку із запальною сумішшю в будівлю пункту дільничних інспекторів міліції, який знаходиться на вулиці Маршала Рибалка, 25. В такий спосіб вони виявили свою солідарність з політичним активістом Ігорем Ганненко, який перерізав собі вени через тортури в міліції.
У Харківський пункт міліції кинули пляшку з запальною сумішшю

Про це АТН повідомили в прес-службі «Руху Восьмого Травня».

У обласних управліннях МНС і МВС інформацію про підпал підтвердили. Цієї ночі рятувальникам дійсно надійшов виклик з Маршала Рибалка, 25 — скаржилися на запах диму. Прибувши за вказаною адресою, пожежники вогню не виявили і виїхали. А в міліції говорять, що вказаний міліційний пункт дійсно намагалися підпалити, але подробиць не повідомили.

«Приводом для акції сталі репресії з боку правоохоронних органів проти незалежного політичного активіста Ігоря Ганненко, який 14 вересня був підданий фізичним тортурам в Зарічному міліційному відділі міста Суми, для припинення яких 18-річний хлопець вимушений був перерізати вени», — пояснили в прес-службі «Рухи Восьмого Травня».

«Нашого сина силою випхнули з маршрутки, пшикнули в обличчя газовим балоном, наділи кайданки, затягнули в машину і повезли у відділок. Після повернення з відділку все його тіло було в синцях», — заявили батьки Ганненка.

За даними «Руху Восьмого Травня», хлопця затримали в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом підпалу студентського гуртожитку в Сумах.

«Хоча фактично Ігор не має відношення до справи, формально він має статус свідка, тому арешт і обшук, а також фізичні тортури є порушенням його громадських прав і свобод», — заявили активісти.

comments powered by HyperComments