Виставка картин у форматі «2D»

Світлана Шкурай  |  Субота, 24 вересня 2011, 16:53
У Харківській міській художній галереї 22 вересня о 18 годині відбулось відкриття виставки художниці та поетеси Марії Козиренко під назвою «2D». Побачити її роботи можна було ще з 11 години ранку. Показ триватиме до кінця наступного дня.
Виставка картин у форматі «2D»

 

На виставці представлені більше 20 робіт, виконаних двома техніками –  книжковою графікою та пастеллю. Великі полотна і малесенькі картинки, наповнені філософськими роздумами, приваблювали погляди відвідувачів. Чорно-білі тони графіки та яскраві барви пастелі покращували настрій, наповнювали позитивними враженнями. Вражені гості дякували авторці та захоплювались її творчістю. Дехто поділився своїми думками, записавши їх у книгу відгуків.

Закінчили вечір у галереї невеличким святковим фуршетом: соками і солодощами. Наступного дня виставка продовжить свою роботу, а о 18.00 знову розпочнеться дійство – літературні читання.

У рамках урочистого відкриття Марія Козиренко зачитала кілька своїх поезій, поспілкувалась з гостями і розповіла про рух «Cleart» - спільноту, яка підтримує і розповсюджує ідею «нового чистого мистецтва» без наркотиків та алкоголю. Художниця підкреслила: «Я мовчати не буду. Те, що я бачу навколо, не дає мені можливості мовчати. Я сама це кажу – я проти – і запрошую всіх небайдужих долучитися. Це дуже просто. Під час будь-яких акцій у будь-який доступний Вам спосіб, який Ви вважаєте доцільним, висловити цю думку, що Ви проти.»

(Розмова шанувальниці з художницею)

(Пастель)

(Марія Козиренко)

(Книжкова графіка)

(Дівчина залишає коментар у книзі відгуків)

(Відкриття виставки)

comments powered by HyperComments