Європейський Союз занепокоєний згортанням демократії в Україні і вже розпочав розслідування справи закриття трьох Харківських телеканалів

Жанна Титаренко  |  Середа, 28 вересня 2011, 15:26
Представник ОБСЄ Ілля Дохель та представник Евросоюзу в Україні Девід Стулік зустрілися з міським головою Харкова Геннадієм Кернесом, журналістами закритих телеканалів і керівництвом компанії «Тріолан», яка обслуговувала телеканал «Фора».
Європейський Союз занепокоєний згортанням демократії в Україні і вже розпочав розслідування справи закриття трьох Харківських телеканалів

Харківський міський голова Геннадій Кернес під час зустрічі з представниками Євросоюзу та журналістами наполягав на тому, що він не причетний до справи закриття трьох телеканалів. Міський голова вважає, що трапилася така ситуація через суперечки керівництва телеканалів з компаніями, що надають технічні послуги передачі сигналів.

Водночас журналісти закритих телеканалів стверджують, що на технічних провайдерів чинять адміністративний тиск і жодна фірма не береться за технічне обслуговування телеканалу «Фора». Одні посилаються на недостатні технічні можливості, інші – на пошкодження дротів передачі інших телеканалів при під’єднанні «Фори». Врешті-решт, передавати сигнали із студії телеканалу на ретрансляційну вежу нікому.

Раніше, телеканал «Фора» обслуговувала компанія «Тріолан». Представник керівництва цієї компанії Максим Дзянь під час зустрічі з представниками Євросоюзу та журналістами на запитання чому компанія «Тріолан» припинила надавати послуги телеканалу «Фора» відповів, що технічний прогрес зумовлює розвиток мережі Інтернет і вже в недалекому майбутньому телеканалів взагалі не буде існувати.

Запитання аналогічного змісту повторювались. І врешті-решт Максим Дзянь сказав, що його компанія не припиняла надавати послуги телеканалу «Фора», і він підозрює, що телеканал «Фора» сам себе вимкнув.

Журналісти такі закиди заперечили і після цього до Максима Дзяня посипалася низка інших запитань.

«То Ви не відмовлялися і зараз не відмовляєтесь надавати послуги? Тоді що нам треба зробити щоб відновити мовлення?» - почали запитувати журналісти і керівництво телеканалу «Фора».

На ці запитання Максим Дзянь відповів: «Я працюю лише з професіоналами». Що треба зробити керівництву телеканалу «Фора» для відновлення мовлення журналісти так і не зрозуміли.

Щодо каналу АТН та А/ТВК, то там виникли проблеми з оформленням санітарного паспорту на спеціальний передавач, який має передавати частоти зі студії на ретрансляційну вежу.

Після обговорення причин закриття місцевих телеканалів представник  Евросоюзу в Україні Девід Стулік наголосив на тому, що Євросоюз не має права втручатися у внутрішні справи України, але Україна у свій час підписала низку угод про дотримання концепції демократичного розвитку і свободи слова, тому Євросоюз буде вимагати виконання державних обіцянок.

comments powered by HyperComments