У Свято-Дмитрівському храмі відбулась читацька конференція присвячена спогадам предстоятеля УАПЦ Патріарха Димитрія

Жанна Титаренко  |  Неділя, 9 жовтня 2011, 21:53
Книга містить спогади самого Патріарха і спогади про його служіння сучасного духовенства, церковних осіб, митців і науковців.
У Свято-Дмитрівському храмі відбулась читацька конференція присвячена спогадам предстоятеля УАПЦ Патріарха Димитрія

До книги також увійшли спогади Архиєпископа Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви Ігоря (Ісіченка).

Презентація розпочалася із вражень від прочитаного членів Харківського осередку Братства Апостола Андрія Первозваного. Найбільше запам’яталося те, що Патріарх Димитрій (Ярема) у своїх спогадах вмістив описи місцевості, храмів, і навіть, лінгвістичні дослідження діалектних слів.

Члени Братства також поділилися своїми спогадами про приїзд і служіння Патріарха Димитрія (Яреми) у Харкові.

Іподиякон Ігор Капустянський помітив, що на презентацію прийшли не лише церковні люди, а й звичайні миряни, тому він почав свою розповідь із того, що означає прийняти чернечий постриг і яка відповідальність лягає на Патріарха перед Церквою і її послідовниками.

Під час презентації також було зазначено, що Патріарх Димитрій (Ярема) був дуже талановитою і невибагливою людиною. Він писав про те, що пережив український народ, як відбувалось переселення лемків. Разом з тим, Димитрій (Ярема) створював тексти і мелодії для молитов. Його цікавила гармонія в малярстві, музиці і житті людини.

comments powered by HyperComments