Комунальні проблеми лозівчан хвилюють найбільше. Але не тільки…

Максим Гордієнко  |  Понеділок, 10 жовтня 2011, 11:51
Цього літа Лозівський міський голова Сергій Степанов започаткував проведення зустрічей з мешканцями міста. Після нетривалої перерви практика продовжена. На цей раз зустріч відбулася у дворі 3-ої школи.
Комунальні проблеми лозівчан хвилюють найбільше. Але не тільки…

Вже стало традицією, що дані сходи відкрилися коротким виступом міського голови про соціально - економічну ситуацію в Лозовій. Зокрема він зупинився на таких фактах:  в місті йде серйозна робота по ремонту доріг, для цього задіяно одразу три організації (на дані потреби область виділила 7 мільйонів грн.); триває  ремонт мосту біля вокзалу (залізничники обіцяють закінчити роботи вже в листопаді цього року); відкрито дитячий садок в с. Домаха; прийняті усі заходи, щоб мешканці міста вчасно (10-15 жовтня) отримали тепло в своїх домівках…Після виступу голови усі охочі отримали слово. І треба зазначити, скористалося цим правом велика кількість присутніх. Найбільше людей хвилювало вирішення конкретних проблем в сфері комунальних послуг: ремонти дахів, покрівель, швів, освітлення під’їздів та вулиць, спилювання сухостоїв тощо.

Зустрічі міського голови з лозівчанами стають вже звичними

Та піднімалися й інші питання. Зокрема найемоційніший виступ цих сходів стосувався неналежної роботи міськвиконкому по рекламі культурно-масових заходів та функціонуванню гуртків.

Відповідаючи на питання, які стосувалися ремонтів будинків, Лозівський міський голова проінформував, що на майже 400 лозівських багатоповерхівок у бюджеті є тільки 400 тисяч грн... В той же час, загальний борг їх мешканців комунальникам складає 53 млн. грн. Таким чином є можливість ремонтувати лише ті житлові будівлі, де ситуація є найбільш складною. Єдиним виходом, на думку Сергія Степанова – є створення ОСББ, адже тоді ремонт повинен здійснюватися за державні кошти. Декілька людей висловили негативне ставлення до створення ОСББ. Їх аргументи: можливе збільшення квартплати, адже тоді доведеться утримувати голову, бухгалтера, слюсаря…., а також несплата деякими мешканцями комунальних послуг ( за це, у разі створення ОСББ, доведеться «страждати» усім співвласникам). На це Сергій Степанов зазначив, що члени ОСББ самі будуть вирішувати які посади їм необхідно створювати та яких спеціалістів наймати. Щодо злісних боржників, мер Лозової завірив, що існують механізми, які дозволять ці борги повернути до копійки. Разом з тим, він наголосив, що пенсіонерів можна віднести до найдисциплінованіших платників.

Під час сходу, Лозівський міський голова давав протокольні доручення своїм підлеглим. Часто термін їх виконання складав не більше 10 днів. Усі інші питання також фіксувалися відповідними спеціалістами. Обіцяють, що кожні з них будуть належним чином розглянуті.

comments powered by HyperComments