У період реконструкції проспекту Гагаріна було знищено 1463 дерева

Сергій Балобін  |  Понеділок, 17 жовтня 2011, 15:07
Це підтверджується відеозаписами, супутниковими зйомками та пнями, що залишилися. Водночас, Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області неодноразово стверджувало, що ним було узгоджено знесення по проспекту Гагаріна лише 355 дерев.
У період реконструкції проспекту Гагаріна було знищено 1463 дерева

Згідно до відповідного порядку обчислення розміру шкоди, заподіяної внаслідок знищення або пошкодження дерев і чагарників, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 559 від 8 квітня 1999 р., шкода за знищення такої кількості дерев становить близько 527220 гривень.

Про це та інше "Справжній варті" повідомили представники екологічної групи "Печеніги". Вони такж звернулися до Харківської прокуратури з вимогою провести перевірку і вжити заходів прокурорського реагування стосовно осіб, які без узгодження з Держуправлінням охорони навколишнього природного 
середовища спиляли вподовж проспекту Гагаріна більше тисячі дерев.

Посилання на фото та відеоматеріали щодо знесених 1463 дерев: пні, особи, які знищували дерева, супутникова зйомка проспекту Гагаріна в той час, коли знесені дерева були ще неушкодженими - все це доступно для перегляду.

comments powered by HyperComments