У Харкові відбулась низка святкових заходів присвячених Дню козацтва

Жанна Титаренко  |  Середа, 19 жовтня 2011, 23:22
Було все: і бойовий гопак, і козацький куліш, і прийняття присяги. А найбільше запам’ятався виступ наймолодших козаків і святковий концерт.
У Харкові відбулась низка святкових заходів присвячених Дню козацтва

 

Захід розпочався нагородженням козаків похвальними грамотами за активну громадську діяльність та особистий внесок у розвиток організації козацтва та офіцерів запасу «Наша Воля».

Зі святом українського козацтва членів організації та всіх мешканців Харкова вітали голова Ради Отаманів Валерій Чулін та очільник громадської організації «Наша Воля» Олег Борисюк.

На святковому концерти зіграли ще зовсім малесенькі бандуристи. Це дуже вразило гостей заходу, оскільки на цих дітей покладено дуже багато надій у напрямку відродження української культури та музики.

З козацької майстерності вихованці школи бойового гопака, що діє на базі організації «Наша Воля» продемонстрували вправне володіння палками й елементи бойового гопака.

За словами головного тренера Олега Борисюка, наймолодші учасники тренувалися всього на всього один рік. А через декілька років вони стануть справжніми козаками і вмітимуть значно більше.

Вихованці старшої групи стрибали босими ногами на битому склу, лягали оголеними спинами на загострені гвіздки і дивували глядачів іншими можливостями козацької витривалості і вправності.

Відео виступу вихованців Харківської школи бойового гопака розміщено тут.

comments powered by HyperComments