Проект "Україна проти Януковича"

Ігор Алексєєв  |  Субота, 22 жовтня 2011, 14:34
У громадських мережах декілька днів тому почали активно "гуляти" посилання на цікавий сайт http://yanukovichu.net/. Кольори, у якому він виконаний - видають "Фронт Змін". Я вирішив розвідати ситуацію.
Проект "Україна проти Януковича"

Один знайомий кинув мені запрошення на цей сайт і мої сумніви розвіялися. Він має партійну посаду та мандат від партії Яценюка. У мене виникло в принципі лише одне запитання - що може дати інтернет-голосування?..
Партія "Фронт Змін" позиціонує себе жорстким супротивником теперишньої влади. На мою думку, позиція партії стосовно багатьох важливих для нас питань робить її гідною голосів патріотичних українців (це не зважаючи на дуже суттєві мінуси, які мені відомі). За детальною інформацією я звернувся до заступника голови Київського районного осередку у м. Харків Павла Іваніна.
- Павле Сергйовичу! Ваша партія розпочала цікавий інтернет-проєкт. Розкажіть нашим читачам будь ласка, чим він може бути ефективний, що він дасть у реальному житті та кому належить ініціатива створення такого сайту.
- Доброго дня! Спочатку я хочу зробити одну ремарку. Проект "Україна проти Януковича" не є інтернет-проектом. Згаданий Вами сайт - це один з інструментів досягнення нашої мети. Основною частиної проекту буде робота активістів партії. Ми будемо спілкуватися з громадянами і доносити нашу позицію: будуть встановлені агітаційні намети, ми підемо до кожного, хто розділяє нашу думку, ми використаемо всі можливості для того, щоб донести нашу думку.
 Я розумію, декому може здаватися, що ця акція не має ніякого сенсу, що влада все одно не прислухається до голосу народу та тому подібне. Але ми переконані, що подібна акція вкрай потрібна. По-перше, це пробудження духу нашого народу. Бо людина яка власноруч підписалася під тим, що її не влаштовує те, що робиться нашою владою вже не буде стояти осторонь і спокійно спостерігати. Як каже російське прислів я "хто сказав "а", має сказати і "б".
По-друге, ця акція покаже людям, що вони не одинокі. В нашій країні є мільйони людей, які не задоволені тим, куди йде Укріїна. А коли кожен громадянин побачить, що це не його поодинока думка, а думка мільйонів і мільйонів громадян, йому буде легше діяти, щоб положити цьому край.
- Так, відчуття єдности та сили українцям зараз бракує. А які заходи Ваша партія ще планує здійснити у рамках цієї проґрами окрім збору підписів у наметах та інтернеті?
- Наші активісти та працівники партійного апарату зустрічаються з прихильниками, наносять їм візити. Ми робимо все можливе, щоб наша позиція дійшла до кожного. Всіма доступними нам заходами. Але основою є живе спілкування нашого активу з людьми.
І це дає добрі результати. Акція фактично в Харкові тільки почалась, але вже зібрано більше 4 тисяч підписів, і це не враховуючи результати сайту.

 Після цієї розмови я зайшов на офіційний сайт "Фронту Змін" та побачив там сторінку, присвячену цій акції. Я не впевнений, що на місці Іваніна та Яценюка я витрачав би зусилля та кошти саме на таку боротьбу за владу та із владою. Але масовість, якість орґанізації і, головне, реакція народу у вигляді кількості підписів - радують та надихають.

comments powered by HyperComments