Організатори акції за розпуск парламенту не можуть домовитися про час виходу на Майдан Свободи, що в Харкові (оновлено)

Жанна Титаренко  |  Середа, 26 жовтня 2011, 00:57
Одні вважають, що треба підтримати пропозицію всеукраїнської громадської організації «Ніхто крім нас» і вийти на майдан об 11.00, а інші – що цей час не є зручним для більшості мешканців, оскільки в першій половині дня люди мають працювати, тому акцію доцільніше розпочинати о 15.30.
Організатори акції за розпуск парламенту не можуть домовитися про час виходу на Майдан Свободи, що в Харкові (оновлено)

Громадянський рух «Спільна справа» й громадські організації афганців домовилися виходити на Майдан Свободи об 11.00 і подали письмову заяву на проведення акції до міської ради.

Харківська профспілка підприємців, «Зелений фронт», ГО «Поступ», ХОО Народного Руху України, ГІ «Оновлення країни» та низка інших організацій вирішили, що акція буде значно чисельнішою, якщо її починати о 15.30. Підприємці та інші небайдужі люди з власної кишені профінансували друк 20 тисяч летючок, і половину з них уже роздали людям.

Вирішити що робити в такій ситуації, коли в летючках надрукований один час, а в письмовій заяві до міської ради вказаний зовсім інший, було дуже важко і на цьому підґрунті розпочався конфлікт між організаторами акції. Переписати заяву на інший час координатори руху «Спільна справа» категорично відмовилися.

Була пропозиція розпочати акцію об 11.00, а потім, щоб частина людей залишилась ще на декілька годин, після чого, на 2-3 години раніше свого запланованого часу прийшла частина вечірньої групи. І о 16 годині – найчисельніший пік акції. За таких умов акція мала б бути неперервною, зручною для всіх і найчисельнішою наприкінці.

Але таку пропозицію не підтримала жодна сторона. Одні продовжували доводити, що треба приходити на 11.00, а інші – на 15.30.

Врешті-решт, «Спільна справа» визначилася, що проводитиме акцію об 11.00, а Харківська профспілка підприємців з низкою інших організацій – о 15.30.

Наразі підприємці і члени «Зеленого фронту» продовжують збір коштів на друк листівок і запрошують усіх охочих допомогти у розповсюдженні інформації про масову акцію за розпуск парламенту серед населення.

Сьогодні з'ясувалося, що заяву на проведення акції ще ніхто не подавав. Але днем раніше очільник громадської організації "Воля" Олександр Гаврилов повідомив, що заяву вже подано і разом із координаторами руху "Спільна справа" наполягав на проведенні акції об 11-й годині ранку.

Але водночас, Сергій Лазарєв, який є представником афганських організацій, заявляє, що заяву на акцію буде подано, тільки трішки пізніше, і афганські організації будуть виходити лише на 11-ту  годину. Це рішення є остаточним. 

comments powered by HyperComments