Московський районний суд міста Харкова продовжує знущатись над "дітьми війни"

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 28 жовтня 2011, 10:27
Для того щоб отримати додаткові нарахування до пенсії діти війни мають подавати заву до місцевого суду. Потім ходити декілька місяців і контролювати за тим, чи розглянув суд їхнє подання, чи ніде не загубив документи чи звернення.
Московський районний суд міста Харкова продовжує знущатись над "дітьми війни"

Коли стає відомо що ухвала вже є, діти війни пишуть заяву на отримання рішення суду і продовжують чекати, коли ж нарешті його видадуть.

А коли суд ухвалив рішення, то діти війни самі мають шукати номер цього рішення. Працівники суду кладуть на стіл величезні стоси аркушів, у яких вказані прізвища, імена, номера ухвал суду, дати подання заяв тощо.

Тож старенькі люди, значна частина з яких уже погано бачить, годинами сидять у коридорі Московського районного суду і вичитують ці величезні стоси, шукаючи в них своє прізвище і номер рішення. Аркуші завжди складені хаотично, тобто сторінки з прізвищами на «Р», «Ш», «Б» тощо лежать мішма.

Працівники суду, навіть, не кажуть, є номер їхнього рішення у тих величезних списках чи немає. Люди самі мусять шукати. А не знайшовши своє прізвище діти війни намагаються ще раз передивитися списки, боячись за те, що не побачили його через власну неуважність.

Коли номер рішення врешті-решт знайдено, його виписують і йдуть з ним до працівників суду.

Але комп’ютерні програми дозволяють знайти таке рішення у списку за декілька хвилин, тому цим мали б займатись працівники суду, які отримують державну платню, а не старенькі люди з поганим зором. І такі списки взагалі не має потреби роздруковувати, оскільки вся ця інформація є в комп’ютерах.

comments powered by HyperComments