На чому заощаджує місцева влада?

Жанна Титаренко  |  Субота, 5 листопада 2011, 11:29
Комунальні служби намагаються якомога більше заощадити на постачанні гарячої води до житлових та комунальних приміщень, а залізниці – на опаленні в потягах.
На чому заощаджує місцева влада?

 

Про лікарні й інтернати годі й казати. Гарячої води там зазвичай немає. Але в останні місяці комунальні служби почали активно заощаджувати на постачанні гарячої води до багатоквартирних будинків.

Раніше, гарячої води, зазвичай, не було вночі. На це мало хто ображався й скаржився, оскільки більшість мешканців Харкова в цей час відпочиває.  Але починаючи з жовтня поточного року гарячу воду вимикають зранку, ввечері і вночі. Цю послугу надають тоді, коли захочуть і про відсутність гарячої води у певний проміжок часу заздалегідь не повідомляють.

Про це та інше «Справжній варті» повідомили мешканці проспекту Маршала Жукова, вулиць Танкопії, Героїв Праці тощо.

Тепер харківці мають пильно слідкувати за тим, коли комунальні служби постачать гарячу воду. Але суми в квитанціях про оплату наданих послуг не змінюються.

Дехто з людей ще продовжує телефонувати в «КП Вода», але більшість мешканців уже зневірилися і продовжують терпіти постійну нестачу гарячої води й оплату за цілодобове надання вищезгаданих послуг.

Мало того, деякі сім’ї скаржаться на те, що навіть влітку їм присилають рахунки за опалення квартир. «Ми розкидаємо вартість послуг на всі місяці. Частинку сплачуйте влітку, тоді взимку менше буде», - так заспокоюють пересічних мешканців Харкова працівники «Теплових мереж». І знаходяться такі, що згоджуються сплачувати все літо за опалення, а взимку, отримують ті ж самі рахунки, що й інші.

Але «найвеселіше» зараз на залізниці. На території України відмінено 60 потягів, значна частина яких курсувала від Харкова. Їдьте чим хочете. Мало того, робочі дизелі й недорогі пасажирські потяги не опалюються. Їх графік складений так, що єдиний вечірній потяг з Харкова до Полтави в кінцевий пункт прибуває вночі. Інших немає. Аналогічною є ситуація й в інших напрямках.

Через відсутність потягів, або вкрай незручний графік люди змушені їхати автобусами. Звісно, що такими розпорядженнями залізниці вкрай незадоволені пільгові категорії. Та й інших це теж обурює, адже послуги авто перевізників є значно дорожчими ніж залізничні.

comments powered by HyperComments