У мешканців села Іванівка забирають приватизовану ними землю

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 7 листопада 2011, 15:19
Нещодавно людям повідомили, що їхня земля була ще раз переділена і приватизована іншими особами. Такий випадок трапився в селі Іванівка Чугуївського району Харківської області.
У мешканців села Іванівка забирають приватизовану ними землю

 

Про це та інше «Справжній варті» повідомили мешканці села Іванівка, які в 2003 році взяли по 2 гектари землі для підсобного господарства, приватизували її і платили щорічний податок. (До 2002 року дозволялось мати не більше 80 соток. Після змін земельного закону одне поле було виділено для вчителів місцевої школи.)

Дехто обробляв землю своїми силами. А частина вчителів звернулись за допомогою до місцевого орендатора. Він зорав, засіяв, і майже весь урожай забрав собі. Люди пошкодували, що не уклали з цим орендарем жодних письмових домовленостей і вирішили надалі самі господарювати на цьому полі.

Але в усній формі їм повідомили, що та земля була переділена і приватизована іншими особами, тому надалі вони не мають права претендувати не ці наділи.

Люди почали звертатися до Чугуївської районної ради, прокуратури, управління земельними ресурсами, але ці державні установи не поспішають з наданням відповідей і вирішенням цієї проблеми.

На даний момент на забрані в учителів земельні наділи претендує Олександр Шовчко (товариство «Іванівський лан»), який уже зорав поле і повідомив про те, що на весні засіватиме цю землю він, а не хтось інший.

За правовою допомогою люди звернулись до Харківського осередку ГІ «Оновлення країни» та Харківської Правозахисної Групи.

Тож захищати людей доведеться від Чугуївської районної ради, яка перерозподіляє уже приватизовану землю, від земельного управління, яке на один і той же наділ оформлює по два акти приватизації, і від товариства «Іванівський лан», яке претендує на приватну власність місцевих мешканців.

comments powered by HyperComments