Новорічний "подарунок" лозівчанам - до них прийде єдиний медичний простір

Максим Гордієнко  |  Середа, 9 листопада 2011, 11:40
Колектив поліклініки Лозівської Центральної районної лікарні (ЦРЛ) з Нового року скорочують на 65 осіб. Мешканці Лозової з 1 січня 2012 року будуть обслуговуватися виключно міською лікарнею – саме таке рішення нещодавно було прийнято виконавчим комітетом Лозівської міської ради.
Новорічний "подарунок" лозівчанам - до них прийде єдиний медичний простір

Причина -  перерозподіл пацієнтів між міською та районною поліклініками. За словами Лозівського міського голови Сергія Степанова причин тому — три. Це створення єдиного медичного простору, на якому наполягає Президент України, підвищення якості медичних послуг та раціональне використання грошей, обладнання і кадрів. Крім того, юридично поліклініка ЦРЛ не може приймати міських мешканців,- підкреслив Сергій Степанов.

Під час свого візиту до Лозової заступник голови Харківської обласної держадміністрації Ігор Шурма заявив, що жоден скорочений медик не залишиться без роботи. Але медпрацівники віри не ймуть. За їх словами, 65 працівників поліклініки вже отримали попередження про те, що будуть скорочені. Про їхнє переведення до іншого закладу мова не велася.

Ці та інші питання були порушені на зустрічі Лозівського міського голови Сергія Степанова та голови Лозівської районної ради Ігоря Нестерова з колективом поліклінічного відділення Центральної районної лікарні.

І хоча метою даної зустрічі стало  не тільки інформування про причини такого кроку влади, але й  розмова про подальшу долю скорочених медиків, багато питань так і залишилися без відповідей. Зокрема - яким чином відбуватиметься розділ міської та районної медицини, чи не постраждають окремі медичні галузі і як усе це відіб'ється на пацієнтах.

Над питаннями перерозподілу пацієнтів працює комісія Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації. Тому за словами міського голови, вже незабаром мешканці Лозової отримають суттєво більше інформації про все, що відбувається навколо поліклінічного обслуговування міста.

comments powered by HyperComments