Час митного оформлення однієї імпортно-експортної операції скорочується з 24 до 4 годин

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 11 листопада 2011, 10:59
Згідно до нового Митного кодексу, який нещодавно ухвалила Верховна Рада, підприємці мають право самостійно обирати митницю, у якій вони декларуватимуть свої товари.
Час митного оформлення однієї імпортно-експортної операції скорочується з 24 до 4 годин

 

Про це та інше під час прес-конференції повідомив начальних Харківської обласної митниці Сергій Іванов.

Серед позитивних моментів нового кодексу Сергій Іванов наголосив на тому, що він містить усі необхідні положення про імпортно-експортні операції, які раніше зазначалися в різних законах та підзаконних актах.

«Тепер підприємцю достатньо відкрити Митний кодекс і знайти в ньому всю необхідну інформацію про оформлення документів, митний збір тощо», - додав Сергій Іванов.

Сергій Іванов також повідомив, що в період проведення «Євро-2012» митна служба спростить процедуру перетину державного кордону. Футбольні вболівальники їхатимуть спеціально відведеними смугами.

Під час прес-конференції також повідомлялось, що кількість працівників митної служби має скоротитись на 21%. Сергій Іванов стверджує, що скорочення не будуть стосуватись тих працівників, які безпосередньо здійснюють перевірку громадян і вантажів на пропускних пунктах. Скорочення стосуються лише адміністративного і допоміжного персоналу.

comments powered by HyperComments