Фаховий історик Ніна Лапчинська повідомила про посилення контролю над доступом до архівів

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 11 листопада 2011, 23:39
Найбільше засекречують документи про арешти, розстріли, втрати у Другій Світовій війні, голод та інші методи винищення населення на теренах СССР і Європи.
Фаховий історик Ніна Лапчинська повідомила про посилення контролю над доступом до архівів

Про це та інше представник Харківського осередку товариства «Меморіал» Ніна Лапчинська повідомила під час відкриття виставки фотографій залишків концтаборів «Відрядження в один кінець».

За словами Ніни Лапчинської, наразі український уряд готується до підписання міжнародних угод з Росією про узгоджений доступ до архівів і оприлюднення засекречених матеріалів.

Ніна Лапчинська закликала мешканців Харкова не бути байдужими до цієї проблеми і зробити все можливе для того, аби Україна мала право без додаткових дозволів користуватися закордонними архівами (наприклад, Латвії чи Естонії)  та й своїми власними.

Пані Лапчинська також подякувала авторам й організаторам виставки «Відрядження в один кінець» і наголосила на тому, що живих свідків сталінських катувань стає дедалі менше, тому цей період доводиться вивчати переважно за документами, книгами і фотографіями.

comments powered by HyperComments