У Свято-Дмитрівському храмі УАПЦ відбулась зустріч християнської молоді на тему «Самореалізація людини»

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 14 листопада 2011, 00:15
Питання самореалізації й успішності розглядали з психологічної і християнської точки зору. Кожен учасник зустрічі висловив своє власне бачення розвитку людини в суспільстві і прокоментував обрані цитати Матері Терези, Ліни Костенко та відомих філософів різного часу.
У Свято-Дмитрівському храмі УАПЦ відбулась зустріч християнської молоді на тему «Самореалізація людини»

Про підходи до питання самореалізації сучасних психологів розповіла Харківська письменниця Олена Руда. Вона прокоментувала найвідоміші статті і поради психологів. Серед наведених цитат найбільше запам’яталось, що для того щоб стати успішним, необхідно раціонально використовувати час і якомога менше уваги звертати на дрібниці.

Про самореалізацію з християнської точки зору розповіла парафіянка УАПЦ Оксана Підопригора. Вона наголосила на тому, що кожній людині Бог дав якийсь талан, і якщо вона завдяки цьому дару буде щасливою, то воля Божа теж буде виконана.

Християнство закликає вдосконалюватись і нести відповідальність за свій розвиток.

«Якщо примножити те, що Бог дав, Бог іще примножить», - процитувала Оксана.

Підкріплюючи розповідь цитатами зі Святого Письма і Євангеліє, Оксана Підопригора звернула увагу на те, що людина має співдіяти з Богом і прагнути до постійного духовного зростання.

Необхідність покаяння Оксана Підопригора пояснила тим, що після покаяння змінюється мислення людини і цим самим вона вдосконалюється, відкриваючи більші можливості для самореалізації, тобто розкриття своїх талантів і здібностей.

Під час обговорення також було зазначено, що психологи дають можливість побачити проблеми, страхи і, навіть, їх джерела, але вони зовсім мало впливають на зростання внутрішніх сил людини. Християнська зустріч також була доповнена порівнянням прагнення самореалізації згідно до інших релігійних конфесій.

Заключне слово мав Архиєпископ Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви Ігор Ісіченко.

Владика навів дуже цікавий приклад. Уявивши, що на даний момент ми є звичайними реалізаторами на ринку Барабашова і нашим завданням є продаж товару, але на ринку повністю зникло світло. Звісно, що в таких умовах ніхто торгувати не буде.

«Тому доки ми в серце не впустимо світло, ми нічого не зможемо реалізувати. І вихідним пунктом самореалізації є просвітлення душі через молитву», - додав Ігор Ісіченко.

comments powered by HyperComments