21 листопада канал ТВІ покаже фільм Анни Гін "ЖОРНА" - свідчення харків'ян про Голодомор

Субота, 19 листопада 2011, 17:56
Цей фільм про те, як Харків перетворився на острів життя у величезному океані смерті. Знімальна група об'їхала всі без виключення райони сучасної Харківської області. У кожному з них старші люди пам'ятають важку осінь, страшну зиму і весну, що не принесла надії.
21 листопада канал ТВІ покаже фільм Анни Гін "ЖОРНА" -  свідчення харків'ян про Голодомор

Герої фільму оповідають свої історії. І у них повторюється сумний факт: Голодомор творився руками  українців, нехай і за наказами чужинців. Усі "ударники", які конфісковували і знищували запаси їжі у своїх односельців, колись у дитинстві гралися із майбутніми "куркулями" у квача і хованки. Це не були марсіани, ці "ударники" не прелетіли з інших планет. Вони були односельцями, сусідами. І ось тепер – восени 1932-го вони перетворилися на знаряддя сталінської людожерської системи, винищуючи разом із їжею навіть посуд, у якому б можна було щось зготувати. Саме так про ті події оповідають герої фільму "ЖОРНА".

Програма "Згадати все"  із фільмом "ЖОРНА"  вийде в ефір у понеділок, 21 листопада, о 18:50  із повтором у  День пам’яті жертв Городомору 25 листопада о 15:45.

 

comments powered by HyperComments