Громадські організації зібрали понад 500 україномовних книжок і подарували їх у бібліотеку села Качалівка, що на Краснокутщині

Жанна Титаренко  |  Субота, 19 листопада 2011, 23:52
Проект «Україна читає» заснувала Вікторія Афанасьєва. Потім до цієї справи долучились різні громадські організації та небайдужі до освіти люди. Сьогодні відбувся одинадцятий крок акції.
Громадські організації зібрали понад 500 україномовних книжок і подарували їх у бібліотеку села Качалівка, що на Краснокутщині

 

Мешканці села Качалівка зустріли волонтерів з хлібом на білому рушнику, сіллю і піснею «Зеленеє жито, зелене…»

Діти з радістю брали до рук новенькі збірки казок, енциклопедії і фантастику. До бібліотеки також потрапили книжки Марії Матіос, Василя Шкляра та інших сучасних письменників. Серед історичної літератури найбільше запам’яталися дитячі книжки про ОУН-УПА.

(Діти з радістю і цікавістю беруть до рук нові книжки)

Приміщення бібліотеки не опалюється, тому сьогодні у цей куточок привезли електричний обігрівач, який подарував координатор громадської ініціативи «Оновлення країни» Валентин Наливайченко.

Бібліотекарка Галина Чеговець висловила слова щирої вдячності і пригостила волонтерів смачним кулішем та малосольними огірочками.

Для дітей, які сьогодні прийшли до бібліотеки волонтери провели короткий екскурс в українські традиції, а зокрема вишивку. На ноутбуці було показано слайд шоу фотографій робіт українських майстрів. Найбільшу увагу зосереджували на орнаментах.

(Вікторія Ліра грає на бандурі)

Член Харківського осередку ВМГО «Молода Просвіта», кандидат Мистецтвознавства Вікторія Ліра (Чуркіна) виконала на бандурі декілька українських пісень.

(Мешканці Харкова розповідають про виникнення і поширення дримби. Грає Олег Максименко)

Музичну програму продовжив дримбар Олег Максименко. Він розповів про різновиди дримб, їх виникнення, і зіграв декілька ритмічних мелодій.

Після цього відбувся майстер-клас з виготовлення кукурудзяних ляльок.

Під час короткої презентації проекту «Україна читає» Вікторія Афанасьєва наголосила на тому, що люди часто не ходять до бібліотеки не через свою власну байдужість до всього, а через те, що там немає цікавих книжок.

(Олена Дюженко дарує книжки для Качалівської бібліотеки)

А про те, чому цього разу було обрано Качалівську бібліотеку розповіла голова Харківського осередку «Молодої Просвіти» і координатор ГІ «Оновлення країни» Олена Дюженко. За словами пані Олени, до неї зателефонував один мешканець цього села і попросив передати декілька дисків з історичними фільмами. Поспілкувавшись декілька разів, було вирішено надати допомогу місцевій бібліотеці.

(Учні місцевої школи, дорослі мешканці і волонтери)

(А починалося все так. На фото харківські волонтери)

(Зустріч з мешканцями села Качалівка)

Збір книжок на всеукраїнському рівні проводила Вікторія Афанасьєва. Ініціатором 11-го кроку акції були осередок ГІ "Оновлення країни" та ХОО ВМГО "Молода Просвіта". До проекту «Україна читає» також долучилися: ГО «Поступ», Харківська релігійна громада традиційної Лютеранської Церкви, Орджонікідзевський районний осередок міста Харкова партії ВО «Батьківщина» та небайдужі до освіти й українського питання мешканці Харкова, всієї України і діаспори.

Редакція «Справжньої варти» також щиро дякує читачам сайту, які відгукнулися на цей проект і подарували 59 книжок.

comments powered by HyperComments