Харків відвідала відома дитяча українська письменниця, лауреат премії Лесі Українки Галина Малик

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 22 листопада 2011, 19:52
Під час зустрічі відбулась презентація першої книжки для айпадів, яка вийшла в Україні, і звичайно ж, традиційних паперових видань. Тепер казки Галини Малик зможуть читати мешканці всього світу.
Харків відвідала відома дитяча українська письменниця, лауреат премії Лесі Українки Галина Малик

 

Галина Малик мешкає в Ужгороді. Сьогодні письменниця вперше відвідала Харків. Зустріч відбувалась в Харківській обласній дитячій бібліотеці. Серед гостей заходу найбільше було учнів школи №36.

Презентацію книжок письменниця розпочала з дражнилок. Зачитавши декілька віршованих жартів, Галина Малик пояснила, що діти дуже часто вживають нецензурні слова, тому до шкіл треба повернути звичайні дражнили.

«Вони завжди добрі, вказують на якісь риси і не завдають таких образ як нецензурні слова», - додала Галина Малик.

Письменниця також прочитала декілька страшилок і всі зрозуміли, що найкращою зброєю для боротьби зі страхом є сміх.

Серед презентованих книжок найбільше запам’яталася «Мандрівка лицаря Горчика», з якої було зачитано невеличкий уривок. Галина Малик також зазначила, що коли вона виховувала власну донечку, їй часто доводилося стикатися з проблемами нестачі якісних дитячих книжок, що й стало поштовхом до їх написання.

А першою книгою для айпадів стали «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії». Тепер її можуть читати мешканці всього світу. Придбати електронну версію можна всього-на-всього за 2 долари. Це значно розширить можливості сприйняття тексту.

Враховуючи те, що діти багато часу проводять біля комп’ютерів, Галина Малик паралельно працює над розробкою комп’ютерних ігор та аудіо версій казок. Сьогодні відбулась презентація однієї електронної книжечки, доповненої іграми і дитячими рінгтонами, які можна завантажувати на мобільні телефони.

Першою студією яка записала звукову версію казки Галини Малик є львівська студія «Румбамбар»і видавництво «Теза» завершило до кінця справу видачі якісної електронної книжки.

Наразі, Галина Малик відвідала Донецьк, Луганськ та низку інших міст східної, та й не лише, України. Письменниця настільки любить дітей, що залишає їм адресу своєї електронної скриньки і з нетерпінням чекає їх листів, а зокрема, запитань та відгуків на прочитані книжки.

Під час зустрічі також було повідомлено, що Галина Малик отримала премію Лесі Українки за книгу «Злочинці з паралельного світу», в якій у доступній для дітей формі описана аварія на ЧАЕС. На жаль, ця книга є єдиною серед тих, що торкаються питань Чорнобиля в художній літературі.

Галина Малик видала 61 книжку. Звісно, найбільша частина припадає на дитячі, але є й для дорослих, зокрема, лірична поезія. І під час зустрічі письменниця зазначила, що є книги,які вона написала за три ночі, але після написання повісті «Злочинці з паралельного світу», вона майже рік не могла розпочати писати щось нове.

Книжок Галини Малик не має в харківських крамницях та кіосках. Але сьогодні їх можна було придбати і доповнити свій вечір приємним читанням. Більшість сюжетів письменниця створює з кількох змістовних частин. Перша сприймається дітьми, а друга, дещо замаскована – для дорослих. Тому книги Галини Малик можуть зацікавити майже кожного з нас.

comments powered by HyperComments