У Харкові відбулася хресна хода пам’яті жертв Голодомору і панахида за спокій душ загиблих того періоду

Жанна Титаренко  |  Неділя, 27 листопада 2011, 02:30
О 12 годині на Майдані Конституції почала формуватися колона, яка потім рушила до Молодіжного парку, де біля пам’ятного Хреста Голодомору відбулась панахида за спокій душ жертв того періоду.
У Харкові відбулася хресна хода пам’яті жертв Голодомору і панахида за спокій душ загиблих того періоду

 

На час ходи був припинений рух транспорту через Майдан Конституції.

До участі в ході долучилася низка громадських організацій і політичних партій, серед яких були харківські осередки Народного Руху України, «Партії Реформи і Порядок», партії «Наша Україна», Конгресу Українських Націоналістів, Братства Політичних В’язнів і Репресованих, крайового Братства воїнів УПА імені ген. Романа Шухевича «Тараса Чупринки», «Молодої Просвіти», Конгресу Української Інтелігенції, Молодіжного Націоналістичного Конгресу а також громадське об’єднання «Поступ», Козацький Слобідський Полк  і багато-багато інших громадських утворень.

Попереду колони несли великий дерев’яний хрест, ікони, бандерівський, козацький і державний прапори. Далі – виднілася символіка Народного Руху України, «Нашої України» та інших організацій.

Майже вгорі кожного прапора були прив’язані чорні стрічки. Харківський осередок партії ВО «Свобода» участь у хресній ході не брав. Свободівці в цей час вели жалобний мітинг біля Хреста пам’яті жертв Голодомору, що в Молодіжному парку.

Близько 14.00 туди прийшли вищезгадані громадські організації і партії. Але кому і в якому порядку надавати мікрофон для виступу вирішували лише свободівці.

Панахиду за спокій душ загиблих того періоду відправив Архиєпископ Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви Ігор Ісіченко та інші священики УАПЦ.

До пам’ятного знаку покладали квіти, хліб, колоски, запалювали десятки свічок і згадували ті злочинні постанови Молотова, керуючись якими у людей відбирали останній хліб та інший харч.

comments powered by HyperComments