Харківська влада культивує радянські міфи!

Михайло Даніліч-Кузьменко  |  Неділя, 27 листопада 2011, 20:02
Вчора в Харкові відбулися пам'ятні заходи, приурочені Дню пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 рр. Вже о 12 годині на майдані Конституції почала формуватися колона з усіх небайдужих, прихильників та членів різноманітних патріотичних громадських організацій. Потім колона рушила по одній з головних вулиць - Сумській до Молодіжного парку, де біля Хреста Голодомору відбулася панахида за спокій жертв Голодомору-Геноциду. Після цього о 16:00 на майдані Свободи відбулися всеукраїнська акція «Запали свічку» і вшанування померлих хвилиною мовчання.
Харківська влада культивує радянські міфи!

В  цей же час на майдані Рози Люксембург влада зібрала і собі  близько 400 людей, яких примусово і показово зігнали  на цей майдан, щоб провести свою, окрему акцію зі свічками. Таким  чином влада Харкова,  намагається привити почуття відрази та байдужість, принаймні у тих людей, кого пригнали примусово. Також на сайті Харківської обласної державної адміністрації  (ХОДА) дуже завзято поширюється радянський міф про те, що голод був усюди, не тільки в Україні , але й в Білорусії, Казахстані, Західному Сибірі та інших частинах радянської імперії. Старанно приховується і прикривається неврожаєм 1932 року  україноненависна  політика СРСР.

При цьому замовчується той факт, що в українських селян хліб та інша їжа забиралася примусово,  а також що відібране зерно нічим не вивозилось і гнило купами біля сільрад. Села в цей же час охоронялися спеціальними загонами червоноармійців, які лупцювали чи навіть вбивали тих, хто намагався втікти з цієї «зони смерті».  Така спланована політика СРСР була спрямована на остаточний злом національно-визвольного руху в центрі та на сході України. А також на примушення селян працювати у колгоспах задля годування владних кіл.

Але нагадуємо усім українофобам, байдужим і найперше владі Харкова:

 «4 листопада 2005 року Указом Президент України «Про вшанування жертв і постраждалих від голодоморів в Україні» голодомори 1921 – 1923, 1932 – 1933 та 1946 – 1947 років визначено геноцидом українського народу. За поданням Президента Верховна Рада України 28 листопада 2006 року ухвалила Закон «Про Голодомор 1932 – 1933 років в Україні», у якому голодомор 1932 – 1933 років, відповідно до Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, кваліфіковано як акт геноциду українського народу»

«Постановою апеляційного суду м. Києва від 13 січня 2010 року у кримінальній справі за фактом вчинення геноциду в Україні в 1932–1933 роках визнано винними Сталіна (Джугашвілі) Й.В., Молотова (Скрябіна) В. М., Кагановича Л.М., Постишева П.П., Косіора С.В., Чубаря В.Я. і Хатаєвича М.М. в знищенні частини саме української (а не будь-якої іншої) національної групи і об’єктивно доведено, що цей намір стосувався саме частини української національної групи як такої.»

Тому копіюючи з радянських книжок історичні довідки, ХОДА порушує постанову суду і йде проти українського народу, виправдовуючи політику радянських окупантів!

comments powered by HyperComments