Лозівські бібліотеки беруть участь у проекті Білла Гейтса

Максим Гордієнко  |  Неділя, 4 грудня 2011, 02:05
Вперше п'ять бібліотек Лозової — юнацька, міська, домаська (село Домаха) та дві панютинські (селище Панютине) — беруть участь у проекті Білла Гейтса «Бібліоміст».
Лозівські бібліотеки беруть участь у проекті Білла Гейтса

 

Вони виступають однією командою аби безкоштовно отримати комп’ютери.

«Бібліоміст» – проект, який реалізується в 10 країнах, у тому числі, і в Україні. Ця програма допомагає бібліотекам перетворитись на сучасні інформаційні центри.

Щоб потрапити до числа конкурсантів, лозівські заклади заповнили заяви. У них працівники розповіли про свої бібліотеки. Також до заяви додали лист про фінансову підтримку місцевої влади. Це є необхідною умовою конкурсу.

Якщо лозівські бібліотеки переможуть у конкурсі, то безкоштовно отримають 15 комп'ютерів з веб-камерами, навушниками та принтером. Відвідувачі закладу зможуть безоплатно користуватися Інтернетом. За умовами програми «Бібліоміст» платитиме за інтернет міська влада.

Також, крім комп'ютерів, перемога у «Бібліомості» надасть можливість лозівським бібліотекарям пройти комп'ютерне навчання у Харкові. Результати конкурсу будуть відомі у наступному році.

 

Довідка:

Білл Гейтс (англ. - William Henry "Bill" Gates III, народився 28 жовтня 1955 р., Сіетл, США) - американський підприємець і громадський діяч, один із засновників (разом з Полом Алленом) та найбільший акціонер компанії "Microsoft". Також є співголовою благодійного Фонду Білла і Мелінди Гейтс (англ. Bill & Melinda Gates Foundation). Це найбільший в світі благодійний фонд, заснований супругами Гейтс. Фонд базується в Сіетлі і володіє коштами в розмірі близько 26 млрд. доларів. Восени 2009 року фонд надав Україні грант на суму 25 млн. доларів для комп'ютеризації біля тисячи публічних бібліотек.

comments powered by HyperComments